Close
A világ legdrágább látnivalói csodák vagy turistacsapdák?

A világ legdrágább látnivalói csodák vagy turistacsapdák?

A megélhetési költségek az infláció miatt világszerte növekednek, így egyre több tanulmány foglalkozik a gazdaságos és kevésbé olcsó, sőt, kifejezetten drágának mondható úti célok vizsgálatával.

A Slingo legújabb tanulmányában a világ leghíresebb látnivalóit rangsorolták a belépőjegyek és egy közeli szálloda áraival számolva, hogy megkapják 2022 legdrágábbjait. Íme!

Mount Rushmore, USA

Kétségtelenül az Egyesült Államok egyik legismertebb nevezetessége a Mount Rushmore, amelyet bár ingyenesen lehet megtekinteni, mégis felkerült a legdrágább látnivalók listájára. Ugyan

Washington, Jefferson, Roosevelt és Lincoln amerikai elnököt ábrázoló híres szobrok belépőjegy nélkül látogathatók,

egy éjszaka a legközelebbi szállodában, a dél-dakotai Black Hillsben meglehetősen sokba kerül, körülbelül 280 dollárt, azaz éjszakánként, fejenként 112 ezer forintot kell fizetni érte.

Burdzs Kalifa, Egyesült Arab Emírségek

A Burdzs Kalifa, amely az Egyesült Arab Emírségek hírhedten gazdag városában, Dubajban található, jelenleg a világ legmagasabb épülete. A Dubajba látogató utazók felkészültek arra, hogy a szolgáltatásokért ott tartózkodásuk ideje alatt borsos árat kell fizetni. A Burdzs Kalifára több belépőjegy közül is választhatunk. Az “At the Top, Burj Khalifa SKY” jegy például 389 AED-ba kerül, ami nagyságrendileg 106 dollár, azaz 41 ezer forint.

Húsvét-sziget, Chile

A Húsvét-sziget híres szobrai egyedülállóan egzotikus látnivalók, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. A különlegességeket 75 dolláros, nagyjából harmincezer forintos belépőjegy megfizetése mellett lehet látni.

Uluru, Ausztrália

Az Uluru Ausztrália északi részén található és a helyi bennszülöttek szent területeként tartják számon.

Az ausztrál vadonba, az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkba vezető utazás csodálatos,

de egy nemzeti parkhoz képest sokba kerül, nagyjából tízezer forintért látogatható. A listára azonban nem elsősorban ezért került fel, hanem a közelben található szálloda árai miatt. Egy éjszakára egy főre ugyanis 311 dollárt, azaz 125 ezer forintot kellene fizetni.

Capitol Hill, USA

A Capitol Hill látogatása ingyenes, nem is beszélve a közeli látnivalók hosszú listájáról, így a Legfelsőbb Bíróság épületéről, a Lincoln-emlékműről, a Smithsonian Múzeumról, a Nemzeti Művészeti Galériáról és számos parkról.

A környék szállodái azonban nem kímélik a pénztárcát,

egy éjszakáért fejenként akár átlagosan 140 ezer forintot kérnek.

Sagrada Familia, Spanyolország

A Világörökség részének számító Sagrada Familia a híres katalán építész, Antoni Gaudí hagyatéka, és

a szecesszió, a gótikus dizájn és a katalán modernizmus keverékeként az építészet iránt rajongó látogatók millióit vonzza.

A kicsivel több mint tízezer forintos belépőjegy mellé azonban meglehetősen drága szálláshely-árak társulnak.

Big Ben, Anglia

London egyik ikonikus látnivalója ingyenesen megtekinthető, azonban a környékbeli szállodákban való szobafoglalásért már borsos árat, nagyjából 160 ezer forintot kell fizetni.

Szabadság-szobor, USA

Egy New York-i utazás során kihagyhatatlan látnivaló a Szabadság-szobor, azon belül is az első emeleten található múzeum és a koronánál kialakított kilátó.

A belépődíj nincs elrugaszkodva, a szállodai árak azonban meglehetősen meredekek,

170 ezer forint körül mozognak. A jegyár és a szálláshely miatt a rangsor harmadik helyére került.

Versailles-i palota, Franciaország

A lista második legdrágább helye a francia Versailles-i palota. A 17. századi királyi rezidencia az utazókat Franciaország gazdag történelmébe repíti. A belépőjegy átszámítva nyolcezer forint, a szállásért azonban átlagosan 170 ezer forintot kell fizetni.

Eiffel-torony, Franciaország

A párizsi Eiffel-torony végzett a lista élén, mint a világ legdrágább látnivalója, ahová a belépőjegy körülbelül 11 ezer forintba kerül, a szállodai szobák árai pedig a Versailles-i palota környékén található hotelekéhez hasonlít.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty)

látványosságok | világörökség | szállodai árak | nagy sztori | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ma este 22 óra 24 perckor megtörténik valami, amire mindannyian epekedve vártunk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close