Close
Gustav Eiffel szívrohamot kapna, ha látná, milyen állapotban van az Öreg Hölgy

Gustav Eiffel szívrohamot kapna, ha látná, milyen állapotban van az Öreg Hölgy

A Marianne francia magazin bizalmas jelentésekre hivatkozva azt állítja, az Eiffel-torony szörnyű állapotban van és teljeskörű javításra szorulna.

A 324 méter magas kovácsoltvas torony a 19. század végén készült Gustave Eiffel tervei alapján, manapság pedig évente mintegy hatmillió látogatót fogad, és a világ legnépszerűbb műemlékei közé tartozik.

A Marianne által idézett szakértők szerint azonban az állapota hagy némi kívánnivalót maga után, főleg, mert rozsdásodik. Mint az egyik ott dolgozó mondta, „ha Gustave Eiffel ellátogatna ide, szívrohamot kapna.“

Mint a cikk írja,

a torony mintegy 30%-át le kellene csiszolni, majd két új fedőréteget felvinni,

de a fennakadások miatt, amelyeket a járvány és a régi festékből származó ólom jelenléte okozott, már csak az épület 5%-át fogják tudni ilyen módon kezelni a 2024-es olimpiára való felkészülés során, melynek keretében a műemléket átfestik, immár a 20. alkalommal. A munkálatok elmaradásához állítólag az is hozzájárul, hogy a látványosságot nem akarják lezárni a turisták előtt.

Az olimpiára készülve persze más változások is lesznek a városban, például oázissá alakul a híres sugárút, ami egy kicsit felfrissíti a megszokott látványokat, akárcsak ez a vicces videó.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Eiffel-torony | rozsda | gustav eiffel | franciaország | párizs

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram