Close
Ilyen elképesztőek a világ legdrágább szállodái

Ilyen elképesztőek a világ legdrágább szállodái

Egy szálloda felépítése hatalmas beruházás, a világ legdrágább szállodái azonban nemcsak elképesztő építészeti kihívást jelentettek, de hihetetlen összegeket is felemésztettek. Mutatjuk, melyik az a három hotel, amiknél drágább eddig nem épült a földön.

1. Abraj Al Bait

Szaúd-Arábiában, Mekkában található minden idők legdrágább szállodája, aminek felépítése 18 milliárd dollárba került. Az egész komplexum az Ajyad-erőd romjaira épült, és lenyűgöző kilátást biztosít mind az ikonikus nagymecsetre, mind pedig a Kába-hegyre.

A szálloda hét toronyból áll, a legmagasabb hatszáz méteres. Az épületegyüttesben helyet kapott egy ötemeletes bevásárlóközpont, de találhatók itt monumentális imatermek, üzletek, két kilátó és itt rendezték be az iszlám művészetnek szentelt múzeumot is.

2. Marina Bay Sands

Az 5,5 milliárd dollárba kerülő Marina Bay Sands ötvenöt emeletes tornyaiban összesen több mint kétezerötszáz szoba található. A Szingapúrban található szállodakomplexum minden négyzetcentiméterét a luxus jellemzi.

Kilátó, feszített víztükrű medence, bevásárlóközpont is található benne. Számos étterem kínálatából lehet itt választani, többek között Gordon Ramsay egyik világhírű helye is itt működik. A hotel rendszeresen otthont ad különböző zenei fesztiváloknak és kreatív, fenntarthatósági workshopoknak.

3. Resorts World Sentosa, Szingapúr

Szintén Szingapúrban található a Resorts World Sentosa, amely jóval több egy hotelnél, hiszen számos kalandpark is a területén működik. Ezek közül a leghíresebb az Universal Studios Singapore.

A hatalmas területen összesen hat szálloda, egy kongresszusi központ, egy spa és egy kaszinó is megtalálható. A zseniális gasztronómiai kínálata mellett egyedülálló szórakozási lehetőségeiről is ismert, otthont adott már Van Gogh kiállításnak is.

(Forrás: Luxury Travel Magazine, fotók: Getty)

luxushotel | hotel szálloda | luxusszálloda | szaud-arábia | luxus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram