Egy év kihagyás után 2021-ben ismét kiosztották a World Cheese Awardsot, a legjobb sajtnak járó elismerést pedig egy spanyol kecskesajt nyerte el.
A 33. World Cheese Awardsot a spanyolországi Oviedóban zajló nemzetközi sajtfesztiválon adták át, a világ legjobbjának pedig a spanyol Quesos y Besos gyártó Olavidia nevű lágy kecskesajtját választották. Úgy tudni, a versenyre negyvenöt országból több mint négyezer sajtot neveztek, az elismerést pedig egy év kihagyás után osztották ki ismételten.
A CNN információi szerint a világ legjobbjának választott sajtot egy kisvállalkozás állítja elő, a kézműves sajtüzemben csupán hat fő dolgozik. A Quesos y Besos mindössze öt éve foglalkozik a sajtgyártással, nem csoda, hogy álmukban sem gondolták, hogy ilyen hamar elnyerhetik a szakma legrangosabb elismerését.
Az Olavidia a győzelmével megfosztotta trónjától a Rogue River Blue-t, az első amerikai sajtot, amely megszerezte a világ legjobbjának járó címet.
A bírák szerint a kecskesajt semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltak, a szervezők pedig azt az örömüket fejezték ki, hogy a sajtgyártás legmagasabb kitüntetését egy kis családi vállalkozásnak adhatták oda. Úgy vélik, hogy a Quesos y Besos hihetetlen teljesítményt nyújtott azzal, hogy ki tudott tűnni a négyezres mezőnyből, de sajtjuk mindennel rendelkezett, amire a győzelemhez szükség volt: kivételes megjelenés, egyedi aroma, páratlan textúra és megnyerő íz.
(Forrás: Food & Wine, fotó: Guild of Fine Food)
világ legjobb sajtja | world cheese awards | díj | sajt
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!