Close
Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Dublinban rendezték meg a World Steak Challenge versenyt, amely a steakrajongók legnagyobb népünnepélye. Az esemény történetében először a világ legjobb steakjének járó díjat Japán kapta.

A 2022-es World Steak Challenge versenyre benevezett steakek között három fokozatú elismerést osztottak ki három kategóriában, így dobogósokat hirdettek filé, borda és hátszín kategóriában is.

Minden megfelelőnek ítélt steak megkapta az arany, az ezüst vagy a bronz minősítést, majd kihirdették a világ legjobbjait is.

2018 óta (leszámítva a Covid által törölt 2020-as eseményt) a legnagyobb elismerést mindig a finn JN Meat kapta. Idén azonban először nevezett be a versenyre egy japán szereplő is, amely azonnal be is zsebelt a legmagasabb díjak közül rögtön hármat is.

A Starzen Co. japán wagyu-ja egy A4-es osztályú, három hónapos nősténytől származik a Kagoshima régióból.

Úgy tudni, a világ minden tájáról nagy számban érkeztek húsok, ami növeli a steakek elismertségét és igazolja azok nemzetközi szinten is mérhető magas minőségét. A győzteseket egy hatvan fős, független szakértői gárdából álló zsűri döntése alapján hirdették ki.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

gasztronómia | verseny | wagyu | steak

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram