Ezek a világ legrégebbi éttermei

Vannak, akik az extrém sportok miatt indulnak útnak, másokat inkább az úti cél helyi kultúrájának felfedezése érdekli. Szintén sokan vannak, akik pusztán az ételek miatt ülnek autóba, vagy szállnak repülőgépre. Ilyenkor az ízletes fogások mellett gyönyörű éttermeket is keresnek, amelyek egyedi hangulatukkal kitűnnek a többi vendéglátóhely közül.

Ha tematikus listát állítunk össze a különleges éttermekből, érdemes szemügyre vennünk a legrégebbieket is. Ezeket gyűjtöttük össze.

Sobrino de Botín (Madrid, Spanyolország)

Az 1724-ben alapított Sobrino de Botínt a világ egyik legrégebbi klasszikus éttermeként tartják számon, ahol a malac- és báránysültek mellett hagyományos kasztíliai ételeket is kínálnak.

White Horse Tavern (Newport, Rhode Island, USA)

A Rhode Island-i White Horse Tavern Észak-Amerika legrégebbi étterme, amely 1673 óta üzemel. A vendéglátóhely enteriőrje hűen tükrözi a 17. amerikai építészeti stílusát. Az étterem a Narragansett-öbölben fogott friss tenger gyümölcseit kínálja a vendégeknek, valamint helyi finomságokat, így sajtot, a mézet és a helyi gazdaságokból származó kiváló minőségű húsokat.

Antica Pizzeria Port Alba (Nápoly, Olaszország)

A világ első pizzériájaként ismert Antica-t 1738-ban nyitották meg. Kezdetben standként működött, majd 1830-ban fejlődött étteremmé, ahová a turisták ma is szabályosan özönlenek, hogy kipróbálják az autentikus olasz remeket.

Sean's Bar (Westmeath, Írország)

Galway és Dublin között található Westmeath, mely a világ legrégebbi pubjának ad otthont a Guinness-rekordok könyve szerint.  Ma a kíváncsi utazók lazíthatnak egy korsóval, és megcsodálhatják a fal egy olyan részét is, amelyet teljes egészében érmékkel borítottak.

The Brazen Head (Dublin, Írország)

A dublini Brazen Head 1198-as alapítása óta pubként és sörfőzdeként működött és ma is tárt karokkal várja a szomjas turistákat.

St. Peter Stiftskulinarium (Salzburg, Ausztria)

A Stiftskeller St. Peter néven is ismert osztrák étterem Európa egyik legrégebbi étterme, melyről az első írásos említések 803-ból származnak. Az étterem tizenegy helyiséggel üzemel és egyszerre mintegy 620 vendéget tud ellátni háromszáz fős kültéri teraszával együtt. A Salzburg szívében található vendéglátóhely remek mediterrán ételeket kínál.

Honke Owariya (Kiotó, Japán)

A Honke Owariya éttermet 1465-ben alapították és immáron a tizenhatodik generáció viszi az üzemeltetését. A vendégeknek egyedülálló fogásokat és különleges desszerteket kínálnak, így az asztalra kerül a soba mochi is.

Wurstkuchl (Regensburg, Németország)

Az 1146-ban alapított Wurstkuchlban Elsa Schricker házi savanyú káposztáját sertéskolbásszal sütik össze faszénen. A klasszikus étel több száz év elteltével is felkelti a vendégek érdeklődését.

Ma Yu Ching's Bucket Chicken House (Kaifeng, Henan, Kína)

A Ma yuxing néven is ismert éttermet 1153-ban alapították a kínai Jin-dinasztia idején, egyik különleges fogása pedig a "Ma Yuxing sült csirkeleves".

The Old House 1147 (Llangynwyd, Wales)

A Wales legrégebbi pubjaként ismert The Old House 1147 fogadóként, étteremként és esküvői helyszínként működik. Az éhes utazók olyan jellegzetes ételeket kóstolhatnak, mint malac- és a kacsasült, vagy az Old House Pie.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

ausztria | japán | étterem | nagy sztori | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom