Close
A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Olyan panorámában gyönyörködhetünk, amik életre szóló élményt jelenthetnek.

Amikor hegyet mászunk, elragad a szabadság érzete, ugyanakkor rájövünk arra is, milyen parányiak vagyunk a világban. Vannak azonban olyan hegyek, ahol egy-egy drámai szikla szélén megállva, vagy egy csodálatos völgybe lepillantva még az idő is megáll. Mutatjuk, melyek ezek.

Mount Everest

A világ legszebb hegyi panorámáját nyújtja a Föld legmagasabb hegye, a Mount Everest, ahonnan az egész Himalája megcsodálható. Talán kevesen tudják, de ezt a legendás csúcsot még egy kétszeresen amputált lábú hegymászó is meghódította. Xia Boyu 1975-ben, az első mászásakor szenvedett mindkét lábán fagyási sérüléseket, 69 évesen azonban élete álmát sikerült elérnie, miután a nepáli oldalon felért a csúcsra.

Banff

A kanadai Sziklás-hegységben rengeteg csodálatos hegy található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Banff városára.

Nagy Füstös-hegyek

Mennyei látványt nyújtanak a Nagy Füstös-hegyek akkor, amikor nap kibújik a felhők mögül és átsüt a ködön.

Kinabalu

A Malajziában található Kinabalu a világ huszadik legmagasabb hegye, amely a Világörökség részét képezi egyedülálló biodiverzitásának köszönhetően.

Matterhorn

Az Alpok legszebb csúcsáról lenyűgöző körpanoráma nyílik a hegyvonulatokra. A Matterhorn megmászása veszélyes lehet, az időjárási viszonyok függvényében nem mindig járható.

Olümposz-hegy

Minden évben több ezer látogató csodálja meg állatvilágát és növényzetét, járja be lejtőit, és mászik fel a legendás Olümposzra, Görögország legmagasabb hegyére, mely a görög mitológia szerint az istenek otthona.

Cukorsüveg-hegy

Rio de Janeiro hegyéről csodálatos kilátás nyílik a városra. A Cukorsüveg-hegy csúcsa megközelíthető drótkötélpályás felvonóval, a bátrabbak pedig meredek sziklafalát is megmászhatják.

Les Houches

A francia Alpok gyöngyszeme fantasztikus síparadicsomokat rejt, jó idő esetén pedig hegymászásra is alkalmas. Az üdülőhelyek 950 méteres magasságtól 1900 méterig terjednek, változatos pályákkal várják a téli sportok szerelmeseit.

Denali-hegy

Észak-Amerika legmagasabb hegye a Denali, melynek csúcsa, a McKinley 6168 méterre a tengerszint felett emelkedik. Az első csúcstámadást 1903-ban jegyzik, ám Hames Wickersham hegymászó nem járt sikerrel. 1913-ban Hudson Stuck és Harry Karstens mászta meg először, azóta is évente több százan próbálják meghódítani.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

túra | kirándulás | nagy sztori | hegyek

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram