Luxus gasztrokaland a Föld körül, amely megáll Ausztráliában, Új-Zélandon, Hawaii-n, Francia Polinéziában és sok más helyen.
A TCS World Travel luxus utazásszervező és magánrepülőgépes társaság 2023-ban minden képzeletet felülmúló utazásra csábítja az ínyenceket. Marokkótól Japánig, Omántól Peruig, Indiától Togóig bejárhatják a világot a gasztronómia szerelmesei a cég privát luxusrepülőgépén.
A túra huszonhárom napig tart és összesen ötvenkét vendég vehet rajta részt.
Az utasok részt vehetnek egy Waipara-völgyi bortúrán Új-Zélandon, hogy a Pinot Noir, a Chardonnay, a Rizling és Pinot Gris mellé fantasztikus fogásokat is fogyasszanak. Tovább haladva Ausztráliában a Barossa Vally-ben található, 1843-ban alapított Hutton Vale pincészeté a főszerep, ahol megismerhetik a környék mezőgazdasági tevékenységét és történelmet, mielőtt leülnének ebédelni egy csodálatos, rusztikus környezetbe.
A gasztrokalandok Torbeckben folytatódnak prémium borok kóstolásával, a Penfolds Magill Estate Pincészetben pedig a borkészítési történetében merülhetnek el. Tasmániában a privát vacsora mellé értékes műalkotásokat felvonultató tárlatok is járnak, a Cook-szigeteki The Pacific Resort-ban pedig a világ talán legjobb halas ételei kerülnek az asztalra. Adelaide-ben, a Hardy's Verandah étteremben pedig degusztációs menükkel zárul az út.
Úgy tudni, a világkörüli gasztrotúrára 2023-ban csupán öt indulási dátumot hirdetnek meg 2023. október 29. és november 20. között, melynek ára személyenként 149 950 dollárról, vagyis hatvanmillió forintról indul.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)
gasztronómia | utazás | földkörüli utazás
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!