Close
Majdnem egy évig utazhatsz ezen a világrekorder luxushajón

Majdnem egy évig utazhatsz ezen a világrekorder luxushajón

A Royal Caribbean bejelentette újonnan induló, elképesztő hajóútját, amely kilenc hónapig (ez 274 éjszakát jelent) tart majd, és a világ százötven pontját érinti.

A társaság által csak “a leghosszabb és legátfogóbb világ körüli hajóútként” emlegetett Ultimate World Cruise 2023 decemberében kezdődik Miamiban, és hét kontinens hatvanöt országában áll meg, mielőtt 2024 szeptemberében véget érne.

A tervezett megállók közül ötvenhét új kikötőnek számít a Royal Caribbean életében, merthogy a luxushajó olyan szokatlan helyszíneken köt ki, mint például a grönlandi Qaqortoq, az Antarktisz, a Francia Polinézia-i Moorea és Tahiti, valamint a japán Okinava, illetve klasszikus helyekre is elviszi utasait, legyen szó Rio de Janeiróról, a Tádzs Mahalról, a kínai nagy falról vagy az ausztráliai Nagy-korallzátonyról.

Az epikus tripre – ami a 2490 utas befogadására alkalmas Serenade of the Seas álomhajóval történik – már lehet jegyeket foglalni. A teljes útra 46 ezer fontot (kb. 19 millió forint) kell átutalni egy normál kabinért (az árban benne van a repülőjegy, az adók és az illetékek), míg a lakosztályok 85 ezer font (kb. 37 millió forint) körül csíphetőek el.

Az eddigi leghosszabb világ körüli hajóút a Viking 245 éjszakás Ultimate World Cruise-a volt, amely 2019 augusztusában indult Londonból, és a következő év májusában tért volna vissza, mielőtt a koronavírus-járvány 2020 márciusában leállította. Bekerülhetett volna a Guinness Rekordok Könyvé-be, de kénytelen volt idő előtt befejezni az utazást.

Februárban a Bloomberg arról írt, hogy a több mint százharminc napos világ körüli hajóutakra már évekre előre elkeltek a jegyek –  biztatóan hangzik egy olyan iparág számára, amely az elmúlt két évben milliárdokat veszített. Az amerikai Carnival 2020-ban tízmilliárd dolláros veszteségről számolt be, míg szeptemberben a Cruise Lines International Association becslése szerint csak Európában 200 ezer, az iparágtól közvetlenül vagy közvetve függő munkahely szűnt meg.

A hajóutak augusztusban újraindultak, az összes üzemeltető pedig bevezette a szigorú Covid-protokollt, és fokozta az egészségügyi intézkedéseket. A szakértők ugyanakkor óvatosságra intenek a Covid idején történő hajózással kapcsolatban, mondván: bár az üzemeltetők lépéseket tettek a fertőzés ellenőrzésének javítása érdekében, a tengerjáró hajókon továbbra is feltűnhet a járvány. A fedélzeten tapasztalható zárt környezet és a több háztartás találkozása lehetővé teszi, hogy a Covid gyorsabban terjedjen, mint máshol.

Az Uniworld Boutique River Cruises pedig nemrég bejelentette Rivers of the World néven induló hajóútját, ami Európa legszebb folyóin csordogálva kilenc országban köt majd ki. Bár a nem mindennapi luxusutazás csupán 2023-ban indul, érdemes már most eljátszadozni a felejthetetlennek ígérkező nyaralás gondolatával.

(Forrás: Independent, illusztráció: Getty Images, Royal Caribbean)

hajóút | világrekorder | luxus | hosszú | tengeri

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram