Close
Ez a világvégi szálloda a magányos utazók földi paradicsoma

Ez a világvégi szálloda a magányos utazók földi paradicsoma

Nem mindennapi szálloda nyitotta meg a kapuit nemrégiben Svédország egyik távoli zugában, a Hamneskar-szigeten. Az aprócska hely a Pater Noster világítótoronyról híres, a toronymester egykori otthona pedig semmihez sem hasonlítható kilátással rendelkezik a nyílt tengerre.

A Hamneskar-sziget Svédország nyugati partján található, egykor élénk kis közösség élt a Pater Noster világítótorony körül. A vörös, vasszerkezetű világítótorony 1868-ban épült, és megvilágította a láthatárt Marstrand mellett, hogy segítse a tengerészeket a veszélyes vizeken.

A Stylt svéd dizájnügynökség az ott található, 19. századi világítótorony-mester házat alakította át szállodává, amely a sziklákkal szabdalt szigeten egyesíti a svéd tengerek varázslatosságát és a gyakran zord arcát mutató környezetet.

A szállodában a tervezők számos eredeti, rusztikus elemet meghagytak, és további vintázs kiegészítőket társítottak hozzá. Abszolút dominánsnak számítanak a hagyományos fabútorok, a mély, sötét színek, melyeket tengert megidéző kék különböző árnyalataival egészítettek ki.

A fehér fatáblás mennyezet tökéletes kontrasztot biztosít, a kör alakú acélcsillárok pedig megkoronázzák a szobákat. A falakat hol gazdag mintázatú tapéták, hol egyedi készítésű művészi nyomatok díszítik, a fakeretes ablakokon keresztül pedig csodálatos kilátás nyílik a tengerre .

A Pater Noster kilenc kétágyas szobával és egy szikla melletti, szabadtéri hálórésszel rendelkezik.

A világvégi szállodába azonban nem egyszerű eljutni. A vendégek számára külön hajókat biztosítanak Göteborgból.

Számos felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak azonban, hiszen a világítómester házából kialakított szálloda lehetőséget biztosít a mélytengeri horgászatra, a vitorlázásra, a kajakozásra, a búvárkodásra, a meditációra, de főzőtanfolyamok keretében az autentikus svéd konyha fogásainak elkészítését is elsajátíthatják.

A nyári kávézóban házi készítésű süteményeket kínálnak, míg az étteremben tenger gyümölcseit és halételeket vonultatnak fel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Erik Nissen Johansen és Henrik Trygg)

dizájn | göteborg | toronymester | szálloda | svédország

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram