Close
Egy asztal, egy szék, egy vendég – Egy mező közepén nyílik étterem Svédországban

Egy asztal, egy szék, egy vendég – Egy mező közepén nyílik étterem Svédországban

Ennél jobban aligha lehet megfelelni a társadalmi távolságtartás szabályainak, ha étteremről van szó. 

A legtöbb országban a megfelelő intézkedések betartásával a következő napokban újranyitnak a vendéglátóhelyek. Az egyik általános szabály értelmében például az asztalokat megfelelő távolságra kell elhelyezni egymástól.

Egy svédországi étterem máris egészen más szintre emeli a távolságtartás fogalmát:

egyetlen asztalát egy mező közepére állítja, az ételt pedig maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálja fel.

Az ötlet Rasmus Persson és Linda Karlsson nevéhez köthető, akik egy családi ebéden gondolkodtak el az abszolút koronavírus-mentes éttermen – írja az Insider. Történt, hogy Karlsson szülei ragaszkodtak a kétméteres távolság betartásához, az ételt ezért a konyhaablakon keresztül szolgálták fel nekik egy szépen elrendezett kinti asztalon. – “Ezt mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Megcsináljuk a világ első Covid–19-biztos éttermét” – mondta mindjárt Karlsson, és kedvesével együtt még aznap este össze is rakta a Bord för En (Asztal egy főre) névre keresztelt étterem honlapját.

Az egyszerű koncepcióhoz méltóan aztán a szezonalitásra törekvő menüt sem bonyolították túl: a korábban séfként dolgozó Rasmus Persson jóvoltából háromféle fogás készül, mellé egy koktél is jár,

a vendég pedig a nehéz időkre való tekintettel annyit fizet, amennyit jónak lát.

Naponta csupán egy embert fogadnak a Värmlandben felhúzott étteremben, mert egyrészt így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.

Karlssonék remélik, hogy éttermük kellemes kikapcsolódást és pihentető élményt nyújt majd a vendégeknek, és lehetővé teszi számukra, hogy kizárólag magukra összpontosítsanak ahelyett, hogy a telefonjuk képernyőjét bámulják. “Szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy leüljenek, és minőségi időt töltsenek el saját magukkal” – mondta Linda Karlsson.

A Bord för En május 10-től augusztus 1-ig tart nyitva.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotó: Insider)

egy vendég | Bord för En | koronavírus | különleges | mező

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram