Két hét múlva már étterembe is be lehet ülni Ausztriában

A következő hónaptól sokkal lazább lesz az élet a szomszédban.

Az osztrákok még elsők között enyhítettek a korlátozásokon, a gazdaság fokozatos újraindításának eredményeként például a húsvéti ünnepek után már a négyszáz négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek újra fogadhattak vásárlókat.

Április utolsó napján pedig vége lesz a kijárási korlátozásoknak.

Bizonyos szabályok betartása mellett újra szabadon lehet mozogni, de az embereknek tartaniuk kell a megfelelő távolságot egymástól, a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják – jelentette be Rudolf Anschüber egészségügyi miniszter.

Az enyhítés üteme május 1-től felgyorsul: nyitnak a fodrászatok és a kozmetikai szalonok, május 15-től pedig az éttermek is, szájmaszk viselésével és a másfél méteres távolság betartásával. Május közepén megnyitják a templomokat, a zsinagógákat és a mecseteket.

Az éttermek reggel hattól este tizenegyig tarthatnak nyitva, egy asztalnál maximum négyen foglalhatnak helyet (plusz a gyerekek). Az asztalokat egymástól egyméteres távolságba kell elhelyezni, a foglalást minden esetben előre kell jelezni. A vendégekkel kapcsolatba lépő éttermi dolgozóknak kötelező lesz az arc és az orr eltakarása, a többi alkalmazottnak nem.

Május 30-tól a szálláshelyek, a látnivalók, és a kirándulóhelyek is kinyithatnak, a szabadtéri állatkertek május 15-től fogadhatnak látogatókat az egyméteres távolság betartatása mellett – olvasható a Der Standard-ban.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

újranyitás | étterem | múzeum | koronavírus | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom