Egészen elképesztő és varázslatos Bauhaus villa épült Budapesten

A budai Rézmál városrészben épült meg ez a négyszintes, minden négyzetméterében nagyvonalú és gyönyörű villa, amivel nem tudunk betelni.

Mindig örülünk, ha pazar hazai építészeti projektekről írhatunk,

a Villa F pedig minden ízében olyan lélegzetelállítóan szép, hogy abszolút beneveznénk a legnevesebb nemzetközi építészeti díjakra.

A budai, négyszintes házat Reisz Ádám, a RAPA Architects építésze tervezte, valamint Biró András, az ANDRAS INTERIOR Design belsőépítésze a Solinfo Grouppal úgy, hogy a Solinfo összes üzletága megmutatkozik a projektben: a világítástervezéstől kezdve a világítótestek és bútorok biztosításán keresztül, az egyedi Timbart fapadló beszerzésén és kivitelezésén át egészen a home styling szolgáltatásig.

A meseszép, kívül-belül Bauhaus jegyekkel megtervezett házban a belsőépítészeti és enteriőrmegoldásokban arra törekedtek, hogy minden egyes lakó egyedi ízlését és személyiségét tükrözzék a terek; ezt nem nehéz észrevenni például a barack-púderszín és a sötétebb, mozaikmintás, majmos fürdőszobában.

A családi ház világítástervezését a Solinfo Group végezte, szoros összhangban a teljes belsőépítészeti koncepcióval, gondoskodva arról, hogy minden tér optimális világítást kapjon.

A technikai világítás mellett a dekoratív világításra is nagy figyelmet fordítottak, melynek kiemelt részlete a négy szinten keresztül belógatott egyedileg összeállított Terzani Mizu lámpakompozíció, ami a lépcsőház üvegbevilágító szerkezetéről függeszkedik egy egyedi tervezésű acélszerkezeten keresztül.

A kültéri világítástervezés is részét képezte a projektnek, amely magában foglalta a homlokzati és kerti megoldásokat is. A belsőépítészeti tervek szerint az egyedi bútorokat is a Solinfo Group szállította;

különösen érdekes a földszinti konyha, ahol az egyedi konyhabútor és a Molteni&C Dada konyha egymással tökéletes harmóniában jelennek meg.

A kültéri burkolatokat és az enteriőrök Wall&Deco tapétáit szintén a Solinfo Group biztosította, ahogy a ház belső tereiben az egyedi Timbart parkettákról is ők gondoskodtak, és a második emeleti nappali ékéről, az egyedi Timbart égetett fafalburkolatról, mely különleges hangulatot kölcsönöz a térnek.

Az eredmény? Egy egészen sokoldalú szakértelmet és kreativitást egyesítő villa, melyben minden részlet átgondolt, a minőség tapintható, mindezeken túlmenően pedig egy olyan lenyűgöző, összehangolt és egyedi ház valósult meg, mely reméljük, sokakat fog inspirálni hasonló építészeti vállalkozásokra. Gratulálunk!

Belsőépítész tervező: Biró András - ANDRAS INTERIOR Design
Építész tervező: Reisz Ádám - RAPA Architects
Partner: Solinfo Group
Parketta és égetett chevron fal: TIMBART
Egyedi bútorok: Mencigár Ferenc - M-Forma
Generálkivitelező: Marton Tamás

(Fotók: Hlinka Zsolt, Gosztom Gergő)

bauhaus | építészet | villa f | Solinfo Group

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom