A csokoládés, kekszes süteményt a vőlegény tortájaként szolgálták fel a királyi menyegzőn. Különlegessége éppen egyszerűségében rejlik, hiszen még sütést sem igényel, ezért bárki bátran megpróbálhatja elkészíteni. Ráadásul a hozzávalók sora is rövid: csak kekszre, vajra, cukorra, rengeteg csokoládéra és tejszínhabra van szükség.
Hozzávalók:
- 225 g keksz
- 115 g sótlan vaj
- 115 g porcukor
- 115 g apróra vágott étcsokoládé (legalább 53% kakaótartalommal)
- 2 evőkanál meleg víz
A csokis ganache-hoz:
- 125 g étcsokoládé, apróra vágva
- 125 g tejszín
Elkészítése:
- Egy kör alakú tortaformát bekenünk vajjal, majd félretesszük.
- A kekszet apró darabokra törjük, de nem zúzzuk por állagúvá. A vajat meglágyítjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzákeverjük a cukrot is.
- Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáöntjük a cukros-vajas masszához, és homogén állagúra keverjük. Végül hozzáadjuk a vizet és a kekszdarabokat is. Jól összekeverjük, hogy minden kekszdarabot bevonjunk a csokoládés keverékkel.
- A kekszes krémet belehalmozzuk a tortaformába, alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon.
- A ganache elkészítéséhez a tejszínt alacsony lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Óvatosan kevergetjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
- A csokis kekszes süteményt kivesszük a tortagyűrűből, rácsra helyezzük és ráöntjük a ganache-t. Miután megdermedt, tálalótányérra tesszük, és tetszés szerint díszítjük.
(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images, Royal Collection Trust)
ünnepi torta | gyors torta recept | katalin | torta | egyszerű torta recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!