Egy este, ahol a báli hagyományok a modernitással találkoztak

Felrobbant a tánctér a magyar sportolóktól a Vitorlásbálon, a Budapest Marriott Hotelben. A tíz év kihagyás után ismét megrendezett esemény nemcsak felelevenítette a régi hagyományokat, de át is ültette azokat a modern korba.

Tíz év után tartottak ismét Vitorlásbált

Az Extreme Event & Communication lassan harminc éve szervez Magyarországon rendezvényeket a protokoll eseményektől kezdve a sportnapokon át a konferenciákig. Így találta meg őket a Magyar Vitorlás Szövetség is, hogy egy évtizednyi kihagyás után közösen keltsék életre a Vitorlásbált.

„Klasszikus dolgokat feléleszteni, összetartó társaságokat összehozni mindig jó dolog, így nagyon örültünk a felkérésnek” – mondja Halász Domokos ügyvezető igazgató, aki hobbivitorlázóként maga is ezer szállal kötődik a sportághoz. A csapat már az első pillanatban izgalmas és érdekes feladattal találta magát szemben, hiszen a feladatuk nem volt más, minthogy tíz év szünet után ismét visszahozzák a Vitorlásbál semmihez sem fogható hangulatát.

Az esemény jó alkalmat adott arra, hogy azok, akik tavasztól őszig sok időt töltenek együtt a kikötőben, de általában csak rövidnadrágban és pólóban találkoznak, most szépen felöltözzenek és egy emelkedett, mégis kötetlen hangulatú rendezvényen lássák viszont egymást.

A Vitorlásbálon a sportág krémje is megjelent

„Ahhoz képest, hogy tenger híján gyakorlatilag egyetlen olyan tavunk van, ahol vitorlásversenyeket lehet rendezni, ki lehet jelenteni, hogy igazi rocksztárjaink vannak, hiszen női és férfi világbajnokokkal is büszkélkedhetünk, amit nagyon kevés sportág mondhat el magáról” – hangsúlyozza Halász Domokos. Kiemeli, igazán felemelő és megható pillanat volt számára ezeket az élsportolókat együtt, mosolyogva látni a Vitorlásbál színpadán.

Az esemény nemcsak azt bizonyította be, hogy képes összehozni a vitorlás szcéna színe-javát, hanem azt is, hogy 2024-ben ugyanúgy vágyunk a báli forgatagra, mint régen. Ma is szívesen veszünk fel gyönyörű ruhákat, ülünk le a csodálatosan megterített asztalhoz, beszélgetünk olyan emberekkel, akiket talán nem is ismerünk, mégis az azonos szenvedély egyetlen pillanat alatt megtaláljuk a közös hangot.

Klasszikus bál modern köntösben

Mivel a vitorlázó társadalom egy laza és könnyed társaság, a Vitorlásbál is éppen ilyen volt, ugyanakkor a régi idők báljainak az esszenciáját is magában hordozta a rendezvény.
„Arra törekedtünk, hogy megőrizzük a báli hangulatot, de belevigyük a modernitást is. Alapvető követelmény volt, hogy olyan helyszínen tartsuk az esemény, amely méltó a bál hírnevéhez. Nem hiányozhatott a vacsora sem és dresscode is érvényben volt. De például nyitótáncként egy jóval modernebb produkciót láthattak a vendégek a klasszikus keringő helyett és az élőzene is 21. századi volt” – magyarázza az ügyvezető igazgató.

Ez utóbbi valóban igazán különleges volt, hiszen egy DJ adta az alapot, akit egy szaxofonos, egy gitáros és egy vokalista egészített ki. Mindez pedig annyira fergeteges hatást keltett, hogy már az első dalnál kiürültek az asztalok és szabályosan felrobbant a tánctér.

A szervezők azt ígérik, nem kell újabb tíz évet várni a következő Vitorlásbálra, jövőre visszatérnek, hogy a gyönyörű eredményeket elérő sportolók mellett egy asztalhoz ültessék a hobbivitorlázók széles körét is, hogy aztán együtt koccinthassanak a sportág méltán híres múltjára és fényes jövőjére.

(Fotók: Vitorlásbál)

Budapest Marriott Hotel | Vitorlásbál

FOLYTASD EZZEL

Ezért érdemes Wes Andersonnak szólnod, ha születésnapod van

Seattle Budapest helyén, Sevilla lett San Francisco ezeken a furcsa térképeken

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram