Close
Hihetetlenül látványos kiállítás nyílt Cannes új, víz alatti múzeumában

Hihetetlenül látványos kiállítás nyílt Cannes új, víz alatti múzeumában

Több mint négy évig dolgozott a világhírű brit szobrászművész azokon az alkotásokon, amelyeket a Szent Margit-sziget partjainál, a tenger fenekén állítottak ki.

A francia Riviéra egyik gyöngyszeme, a filmfesztiváljáról ismert Cannes új víz alatti múzeumának célja, hogy felhívja a figyelmet a tengeri élet védelmére. A tengerfenéken a neves brit szobrászművész, Jason deCaires Taylor egyedülálló szobrai láthatóak.

Az alkotásokon maszkok vannak, a szobrok súlya pedig meghaladja a tizenkét tonnát.

A szobrokat csónakokkal vitték a helyszínre, majd a búvárok daruk segítségével tették a helyükre.

A szobrász több mint négy évig dolgozott azokon az alkotásokon, amelyek a Földközi-tenger első víz alatti múzeumának installációit alkotják.

A szobrokon a helyiek portréi köszönnek vissza, látható közöttük egy nyolcvanéves halász és egy kilencéves általános iskolás gyermek is, de kapcsolódnak az identitáshoz, a külsőségek mögött rejlő értékekhez és a sérülékeny természethez is.

Úgy tudni, az alkotások természetes, pH-semleges cement felhasználásával készültek, így nemcsak mentesek a káros anyagoktól, de alkalmasak arra is, hogy a helyi ökoszisztéma szövetébe ágyazódva annak szerves részévé váljanak. A pH-semleges cement ugyanis rendkívül tartós, durva textúrájú, így segíti a korall lárvák tapadását és fejlődését. A ráncokból kialakított zugok pedig otthont biztosíthatnak a halaknak és a rákféléknek.

A sznorkelezők és a búvárok belépődíj megfizetése nélkül úszhatnak a szobrok között.

Norvégiában már megnyílt Európa első víz alatti étterme, és egészen lenyűgözően néz ki, ezen a videón pedig a víz alatti királyság meghökkentő effektekkel ejt rabul.

(Fotók:  Jason deCaires Taylor)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom