Close
Ilyen titkos régészeti lelőhely van a világ leghíresebb kútja alatt

Ilyen titkos régészeti lelőhely van a világ leghíresebb kútja alatt

A helyszínen található egy vízvezeték is, amely vízzel látja el Trevi-kutat.

Egy olyan gazdag történelmi múlttal rendelkező városban, mint Róma, számos rejtett kincs fedezhető fel, ezek egy része pedig a föld alatt, a kíváncsi szemek elől megbújva található.

Ilyen például Trevi-kút, melyet minden évben több millió turista keres fel, de hogy mi található alatta, arról sokkal kevesebben tudnak.

A “Víz Városaként” ismert Vicus Caprarius egy ókori római komplexum, amely a város Trevi kerülete alatt található, ahol egykor lakásokként funkcionáló épületek maradványai vannak. A régészeti lelőhely az első századból származik, de csak a kilencvenes évek végén fedezték fel. Megtekinthető ott az ásatás során talált több száz műtárgy is, köztük terrakottafigurák, afrikai kerámiák, mozaiklapok és több mint nyolcszáz érme is.

Ami azonban igazán különlegessé teszi ezt a rejtett látványosságot, a víz, ami keresztülfolyik rajta. A Vicus Caprariusban a látogatók olyan medencéket találnak, amelyek még mindig megtelnek vízzel. Ez az Aqua Virgónak, az ókori Róma tizenegy vízvezetéke közül az egyiknek köszönhető, mely egyenesen a Trevi-kúthoz vezet, hogy vízzel lássa el azt.

A régészeti lelőhelyre a jegy négy euróért vásárolható meg.

Róma legújabb látványossága a francia street artos, JR új, igazán monumentális alkotása, amely a híres Palazzo Farnese homlokzatára került. Az épület a francia nagykövetségnek ad otthont és a művésznek köszönhetően a reneszánsz palota egy teljesen újszerű arcát mutatja meg.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: vicuscaprarius.com)

trevi-kút | járat | ásatás | róma | vízvezeték

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram