A húsgolyó az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel, amit a különleges mártások koronáznak meg. A hagyományos barnamártás mellett pedig a vodkás változat is tarolni fog.
Paradicsomos és tejszínes mártáshoz is remekül passzol az alkohol
A húsgolyók önmagukban is finomak, ha kellőképpen szaftosak, amennyiben azonban valamilyen okból kifolyólag túlsütöttük, megkerülhetetlen, hogy extra nedvességet biztosítsunk számukra a mártással. A tejszínes vodkás szósz pedig nemcsak krémességet, bársonyosságot biztosít, de különleges ízvilágot is ad az ételnek.
A vodka azért rendkívül jó választás a mártások tartalmasabbá tételében, mert nincs jellegzetes íze, viszonylag semlegesnek számít, főzés során pedig felerősíti a fűszerek aromájának intenzitását.
A tejszín mellett a paradicsomszószban is remekül felhasználható.
Milyen körettel tálaljuk a vodkás húsgolyókat?
A tejszínes és a paradicsomos mártással rendelkező húsgolyók esetében érdemes jól átgondolni a köretválasztást, hogy a végeredmény igazán dekadens legyen. A paradicsomos vodkás változathoz a spagettitészta tökéletes választás lehet, a tejszínes alternatívához a rizs is remekül passzol. Nem hibázhatunk akkor sem, ha burgonyával vagy sült zöldségekkel társítjuk, ebben az esetben a fogásunk rusztikusabb megjelenést kap.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
alkohol | konyhai praktika | vodka | konyhai trükk | húsgolyó
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!