Close
Leszállt egy Moszkvából induló gép Pápán

Leszállt egy Moszkvából induló gép Pápán

Április hatodikán egy orosz gép szállt le Pápán, a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterén.

A Flightradar adatai szerint a gép Moszkvából indult, majd Belaruszon, Lengyelországon és Szlovákián át Magyarországon landolt – adta hírül a Telex.

A Volga-Dnepr Airlines légitársaság gépéről van szó, amely több mint 3 óra alatt ért Moszkvából Pápára.

Az eset azért figyelemreméltó, mert az Európai Unió lezárta a teljes légterét lezárták az orosz repülőgépek előtt,

így Magyarország is kitiltotta a légteréből az orosz repülőgépeket.

A Technológiai Minisztérium azzal magyarázta az esetet, hogy az orosz légifuvarozókra vonatkozó általános tiltás alól adható mentesség indokolt esetben. A történet másik érdekessége, hogy sajtóhírek szerint a gép korábban Pozsonyt is megjárta, ahol nukleáris fűtőanyaggal a fedélzetén szállt le.

(Forrás: Telex, HVG)

repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram