Close
Májustól könnyen fennmaradhatunk ezeken a vonatokon, ha nem vagyunk résen

Májustól könnyen fennmaradhatunk ezeken a vonatokon, ha nem vagyunk résen

A GYSEV Zrt. a Facebookon tájékoztatta az utasait arról, hogy május 1-től új rendszert vezet be.

A Magyarországon és Ausztriában működő Győr–Sopron–Ebenfurti Vasúton hasonló lesz a rendszer, mint a buszokon: az utasoknak előre jelezniük kell, hogy le akarnak szállni, és a személyvonatok csak ebben az esetben állnak meg a megállóban.

A vállalat arra kéri az utazókat, hogy időben nyomják meg a leszállásjelző gombot.

Az eljárás nem új keletű Magyarországon, a MÁV már régebb óta alkalmazza a rendszert néhány vonalán. Az intézkedés előnye, hogy pontosabb lehet a közlekedés, emellett áramot takaríthatnak meg a szerevények. Bővebb információk a GYSEV oldalán találhatók.

Ezen a két különleges napon ingyen lehet vonattal utazni Budapestre.

(Forrás: Liner, képek: GYSEV)

leszállásjelzés | leszállásjelző gomb | GYSEV | vonat | vasút

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram