Close
Térkép mutatja, hogy mennyit spórolhatunk havonta az új vonatbérletekkel

Térkép mutatja, hogy mennyit spórolhatunk havonta az új vonatbérletekkel

A MÁV-Volán elindította a weboldalt, ahol a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérletekről kaphatunk információkat.

Az orszagberlet.hu tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető távolsági buszokat és vasúthálózatot, és kikereshetők rajta a jegypénztárak és automaták is.

A portálon azt is megnézhetjük, hogy a népszerű útvonalak jelenlegi bérletei mennyivel drágábbak az új vármegyebérletnél, amely 9450 forintba kerül, így megtudhatjuk, hogy mennyit lehet megtakarítani havonta.

A rendszeresen hosszabb távú, több vármegyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18 900 forintba kerülő országbérlet mennyi megtakarítást jelenthet.

Az összehasonlítást a teljesárú bérletek mellett a tanuló- és a kilencven százalékos kedvezménnyel váltható bérletekkel is elvégezhetjük. A kilencven százalékos kedvezményre jogosultak a vármegyebérletet 945, az országbérletet pedig 1890 forintért vásárolhatják meg.

Az oldalon az eddig felmerült leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszokat is megtaláljuk.

A vonatozás egyik nagy előnye, hogy hatalmas mennyiségű széndioxidot lehet rajta megspórolni. De vajon mikor érdemes vonatra szállnunk? Itt megkapjuk a választ.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

máv | bérlet | volán | honlap | spórolás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram