Térkép mutatja, hogy mennyit spórolhatunk havonta az új vonatbérletekkel

A MÁV-Volán elindította a weboldalt, ahol a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérletekről kaphatunk információkat.

Az orszagberlet.hu tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető távolsági buszokat és vasúthálózatot, és kikereshetők rajta a jegypénztárak és automaták is.

A portálon azt is megnézhetjük, hogy a népszerű útvonalak jelenlegi bérletei mennyivel drágábbak az új vármegyebérletnél, amely 9450 forintba kerül, így megtudhatjuk, hogy mennyit lehet megtakarítani havonta.

A rendszeresen hosszabb távú, több vármegyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18 900 forintba kerülő országbérlet mennyi megtakarítást jelenthet.

Az összehasonlítást a teljesárú bérletek mellett a tanuló- és a kilencven százalékos kedvezménnyel váltható bérletekkel is elvégezhetjük. A kilencven százalékos kedvezményre jogosultak a vármegyebérletet 945, az országbérletet pedig 1890 forintért vásárolhatják meg.

Az oldalon az eddig felmerült leggyakoribb kérdéseket és az azokra adott válaszokat is megtaláljuk.

A vonatozás egyik nagy előnye, hogy hatalmas mennyiségű széndioxidot lehet rajta megspórolni. De vajon mikor érdemes vonatra szállnunk? Itt megkapjuk a választ.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

máv | honlap | országbérlet | bérlet | spórolás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom