Close
Idén nyáron is pénztárcakímélően utazhatjuk be Németországot

Idén nyáron is pénztárcakímélően utazhatjuk be Németországot

Májustól ismét kedvezményes közlekedési bérletet vezetnek be.

A tavalyi nagy sikerű, kilenceurós jegyek után idén újabb akcióval készülnek a németek, és 49 eurós (18600 forintos) Németország-menetjegyet (Deutschlandticket) hoznak forgalomba.

Ez az ár az utasoknak komoly megtakarítást jelent, miután Berlinben például 86 euróba (33785 forintba) kerül a havi bérlet.

A Deutschlandticket április 3-tól kapható, havonta fizetendő és bármikor lemondható, mobilalkalmazással, kártyaformában vagy kinyomtatott QR-kódként használható, és az egész országban érvényes a helyi közlekedési vállalatok valamint a Deutsche Bahn regionális járatain.

Elődjét, a kilenceurós menetjegyet 2022-ben vezették be a június-augusztusi időszakra, és 50 millió kelt el belőle.

Spanyolország még ennél is jobb ajánlattal állt elő, és szintén bankkártya-kímélően vonatozhatunk át Olaszországon.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

bérlet | Németország-menetjegy | kedvezményes | jegy | Németország

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram