Betiltották a csoportos túrákat az egyik legnépszerűbb szelfizős helyszínen Ázsiában

Felszólították a vietnami utazási irodákat, hogy biztonsági okokból ne szervezzenek túrákat a főváros híres „Vonat utcájára”.

A Ngõ 224 Lê Duẩn egy szűk sikátor Hanoi régi negyedében, amely népszerű szelfihelyszín és ahol a vonatok csupán centikre haladnak el az üzletek, a kávézók és a házak mellett.

A döntés azután született meg, hogy gyakran gyűltek össze különféle turistacsoportok a Tran Phu utcai vasúti átjárónál, ahol áthalad a vonat,

ez pedig nemcsak súlyos torlódásokat okozott, hanem balesetveszélyes volt és nyomást gyakorolt a vasúti őrökre is.

A hanoi idegenforgalmi hivatal arra kérte az illetékes ügynökségeket, hogy „vegyék komolyan és szigorúan tartsák be a vasúti közlekedés biztonságára és a városi rendre vonatkozó előírásokat”, a hatóságok ezzel együtt pedig fokozzák az ellenőrzéseket.

Nem ez az első eset, hogy a tisztviselőknek be kellett avatkozniuk a „Vonat utca” miatt.

Tavaly szeptemberben lezártak egy szakaszt, és sorompókat állítottak fel ott, miután egy dél-koreai turistát elütött a vonat. Szerencsére nem sérült meg súlyosan.  2019-ben már volt egy kísérlet a sínek mentén működő vállalkozások visszaszorítására, ám ezeket a terveket a világjárvány kezdetével leállították.

Vietnam fővárosa az idei év első három hónapjában csaknem egymillió külföldi turistát fogadott, ami közel hatszorosa a tavalyi év azonos időszakának.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

túrák | hanoi | tiltás | vonat | vietnam

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom