Close
Betiltották a csoportos túrákat az egyik legnépszerűbb szelfizős helyszínen Ázsiában

Betiltották a csoportos túrákat az egyik legnépszerűbb szelfizős helyszínen Ázsiában

Felszólították a vietnami utazási irodákat, hogy biztonsági okokból ne szervezzenek túrákat a főváros híres „Vonat utcájára”.

A Ngõ 224 Lê Duẩn egy szűk sikátor Hanoi régi negyedében, amely népszerű szelfihelyszín és ahol a vonatok csupán centikre haladnak el az üzletek, a kávézók és a házak mellett.

A döntés azután született meg, hogy gyakran gyűltek össze különféle turistacsoportok a Tran Phu utcai vasúti átjárónál, ahol áthalad a vonat,

ez pedig nemcsak súlyos torlódásokat okozott, hanem balesetveszélyes volt és nyomást gyakorolt a vasúti őrökre is.

A hanoi idegenforgalmi hivatal arra kérte az illetékes ügynökségeket, hogy „vegyék komolyan és szigorúan tartsák be a vasúti közlekedés biztonságára és a városi rendre vonatkozó előírásokat”, a hatóságok ezzel együtt pedig fokozzák az ellenőrzéseket.

Nem ez az első eset, hogy a tisztviselőknek be kellett avatkozniuk a „Vonat utca” miatt.

Tavaly szeptemberben lezártak egy szakaszt, és sorompókat állítottak fel ott, miután egy dél-koreai turistát elütött a vonat. Szerencsére nem sérült meg súlyosan.  2019-ben már volt egy kísérlet a sínek mentén működő vállalkozások visszaszorítására, ám ezeket a terveket a világjárvány kezdetével leállították.

Vietnam fővárosa az idei év első három hónapjában csaknem egymillió külföldi turistát fogadott, ami közel hatszorosa a tavalyi év azonos időszakának.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

utca | hanoi | túrák | vonat | vietnam

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A Himalája titkos paradicsomai, melyeket csak vészterhes időkben lehet felfedezni

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram