Close
Van egy kávézó, ahol a milliónyi impulzus helyett pihenni hagyják a vendégeket

Van egy kávézó, ahol a milliónyi impulzus helyett pihenni hagyják a vendégeket

A Szöul északnyugati részén található Vonzrr kávézó a maga nemében különleges, hiszen nem kívánja elrejteni hiányosságait, sőt, egyedülálló kialakításával és berendezésével fel is fedi azokat.

A Studio Sherpa alakította ki az enteriőrt, a céljuk pedig az volt, hogy a tér esszenciájára összpontosítsanak és olyan funkcionális területeket alakítsanak ki, ahol

olvasni, dolgozni és nassolni lehet.

Mindenben az egyszerűségre törekedtek, azonban az innováció is fellelhető benne. Fa furnérból okos bútorokat építettek, hogy ismét hangsúlyozni tudják azt a stratégiát, miszerint

a lényegre összpontosítanak, nem pedig a külső pompára.

A kávézó két szintjét egy masszív kőlépcső köti össze, amelyet hangulatosan megvilágítottak és melynek biztonságos használatához még korlátra sem volt szükség.

A végeredmény nem is egy vendéglátóhely hatását kelti, sokkal inkább

egy olyan magánházét, ahol szeretettel fogadják és pihenni hagyják a vendégeket.

A Roadsteren rendszeresen bemutatunk különleges kávézókat. Itt egy templomból lett minimalista helyet lehet megnézni, itt egy olyan budapesti kávézót mutatunk, ami egyszerre kulthub és iroda is, itt pedig eláruljuk, miért mondjuk azt, hogy ez a kolozsvári kávézó maga az önismereti utazás.

(Forrás: The Space, fotók: In and Out)

minimalista | minimalizmus | funkcionalizmus | kávézó | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram