Sok mindent lehet mondani erre a vietnámi házra, de azt nem, hogy átlagos

Vörös, kirívó és formabontó, háromszintes és egy jógastúdió is van benne, mi az? Hát ez a nagyon nem hétköznapi vietnámi otthon!

A 23o5studio tervezte Ho Si Minh-városban ezt a vörös és geometrikus házat, ami akármennyire is kilóg a környezetéből, mégis a hagyományos vietnami építészet falusi házainak elemeiből merít.

A Red Cave névre keresztelt otthon egy magánrezidencia, melynek tulajdonosai rajonganak a fitneszért és a wellnessért, így a házban központi szerepet kaptak az ezeket a funkciókat betöltő terek.

A háromszintes épület alsó szintje egy trapéz alakú, ablaktalan tér, mely egy buja növényzettel teli, medencés teraszra nyílik.

A következő szinteken viszont bőven pótolják az ablakokat az építészek, valamint teljesen nyitott terekkel és geometrikus tükrökkel játszanak a térérzetünkkel.

A felsőbb szinteken alakították ki a jógastúdiót, valamint a fitnesz- és wellnessrészlegeket is, valamint a közösségi tereket és egy tetőteraszt, ahonnan gyönyörű a kilátás a Saigon-folyóra.

Egészen hihetetlen otthon, kívül és belül, valamint szintek között is egészen döbbenetesek a különbségek úgy, hogy esztétikailag mégis egyben van az egész.

(Fotók: Hiroyuki Oki)

ház | vörös | dizájn | fitnesz | jóga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom