Close
Sok mindent lehet mondani erre a vietnámi házra, de azt nem, hogy átlagos

Sok mindent lehet mondani erre a vietnámi házra, de azt nem, hogy átlagos

Vörös, kirívó és formabontó, háromszintes és egy jógastúdió is van benne, mi az? Hát ez a nagyon nem hétköznapi vietnámi otthon!

A 23o5studio tervezte Ho Si Minh-városban ezt a vörös és geometrikus házat, ami akármennyire is kilóg a környezetéből, mégis a hagyományos vietnami építészet falusi házainak elemeiből merít.

A Red Cave névre keresztelt otthon egy magánrezidencia, melynek tulajdonosai rajonganak a fitneszért és a wellnessért, így a házban központi szerepet kaptak az ezeket a funkciókat betöltő terek.

A háromszintes épület alsó szintje egy trapéz alakú, ablaktalan tér, mely egy buja növényzettel teli, medencés teraszra nyílik.

A következő szinteken viszont bőven pótolják az ablakokat az építészek, valamint teljesen nyitott terekkel és geometrikus tükrökkel játszanak a térérzetünkkel.

A felsőbb szinteken alakították ki a jógastúdiót, valamint a fitnesz- és wellnessrészlegeket is, valamint a közösségi tereket és egy tetőteraszt, ahonnan gyönyörű a kilátás a Saigon-folyóra.

Egészen hihetetlen otthon, kívül és belül, valamint szintek között is egészen döbbenetesek a különbségek úgy, hogy esztétikailag mégis egyben van az egész.

(Fotók: Hiroyuki Oki)

vörös | jóga | építészet | vietnam | fitnesz

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram