Close
Sok mindent lehet mondani erre a vietnámi házra, de azt nem, hogy átlagos

Sok mindent lehet mondani erre a vietnámi házra, de azt nem, hogy átlagos

Vörös, kirívó és formabontó, háromszintes és egy jógastúdió is van benne, mi az? Hát ez a nagyon nem hétköznapi vietnámi otthon!

A 23o5studio tervezte Ho Si Minh-városban ezt a vörös és geometrikus házat, ami akármennyire is kilóg a környezetéből, mégis a hagyományos vietnami építészet falusi házainak elemeiből merít.

A Red Cave névre keresztelt otthon egy magánrezidencia, melynek tulajdonosai rajonganak a fitneszért és a wellnessért, így a házban központi szerepet kaptak az ezeket a funkciókat betöltő terek.

A háromszintes épület alsó szintje egy trapéz alakú, ablaktalan tér, mely egy buja növényzettel teli, medencés teraszra nyílik.

A következő szinteken viszont bőven pótolják az ablakokat az építészek, valamint teljesen nyitott terekkel és geometrikus tükrökkel játszanak a térérzetünkkel.

A felsőbb szinteken alakították ki a jógastúdiót, valamint a fitnesz- és wellnessrészlegeket is, valamint a közösségi tereket és egy tetőteraszt, ahonnan gyönyörű a kilátás a Saigon-folyóra.

Egészen hihetetlen otthon, kívül és belül, valamint szintek között is egészen döbbenetesek a különbségek úgy, hogy esztétikailag mégis egyben van az egész.

(Fotók: Hiroyuki Oki)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom