Close
A wabi-sabi ihlette ezt a gyönyörűen tökéletlen kaliforniai otthont

A wabi-sabi ihlette ezt a gyönyörűen tökéletlen kaliforniai otthont

Japán teaszoba egy ranch stílusú kaliforniai villában a wabi-sabi jegyében? Igen, és működik!

A Los Angeles-i Mini Inno stúdió alakított ki egy japán stílusú teaszobát ebben a hatvanas években épült nyaralóban, amelyet közben át is formáltak egy modern nyaralóvá. A ranch stílusú házban nem nehéz látni a sötét külső és a világos belső közti kontrasztokat, valamint azt, ahogy a tökéletlenség szépségét hirdető wabi-sabi koncepcióját átültették az építészeti megoldásokba.

„Semmi sem tart örökké, és semmi sem tökéletes. A korral érkezik a patina és a karakter; az a fajta mély szépség, amelyet elvész az új dolgok csillogásában”

– vallják az építészek. A házban üveg tolóajtókkal biztosították a teaszobában a fényt, és két olvasókuckót is beékeltek a falakba. A szobában, amely eredetileg egy garázs volt, egy alacsony teázóasztal és szőtt párnák várják a vendégeket.

A száznyolcvanöt négyzetméteres villában két háló és két fürdő található, fagerendák futnak végig a nyitott konyhán és étkezőn, amivel egészen rusztikussá válik a nappali hangulata, a krémszínek, a szőttesek és a hajlítottfa-bárszékek pedig még inkább fokozzák a bensőséges, meghitt otthonosságot.

A nyaraló a Joshua Tree Nemzeti Park közvetlen szomszédságában fekszik, a lakók ott tartózkodásukkor megcsodálhatják a helyi vegetációt, a kaktuszokat, különböző sziklákat, jukkákat és cserjéket. Mindezt pedig megtehetik a kültéri étkezős teraszról, a kövekkel szórt kertből, a meditatív udvarból vagy a kültéri pezsgőfürdőből is.

Elég szépen összeértek ebben a nyaralóban a stílusok úgy, hogy mégsem veszett oda a harmónia – példaértékű projekt, szívesen innánk egy finom matchát a teaszobában!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Stanley Yang) 

nyaraló | kaktusz | wabi-sabi | amerika | joshua tree nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram