A város egyik legjobb kínai éttermének tulajdonosa nyílt levélben fordult a vendégeihez.
Wang mester évtizedek óta a budapesti vendéglátás meghatározó alakja, tévéműsorokban gyakran feltűnő celebséf, aki az autentikus kínai konyha egyik úttörőjének számít a fővárosban. Számos étteremnyitás fűződik a nevéhez, az egyik legutóbbi vállalkozása a budai II. kerületben található Mozium.
A helyiséget Wang Qiang még 2019-ben bérelte ki, a nyitás éppen a koronavírus kirobbanásakor történt meg, vagyis a hely már a kezdetekkor komoly nehézségekkel találta szembe magát, de később aztán megtalálta a közönségét. Ezért is meglepő, amit Wang mester néhány órája megjelentetett a Facebookon:
"Sajnálattal értesítelek Titeket arról, hogy a közelmúltban jelentős változások történtek a Mozium csapatában. Sajnálom, hiszen hosszú évek közös munkája ért véget, ugyanakkor azt még jobban sajnálom, hogy ez egy méltatlanul alakult búcsú.
Nem szeretnélek Titeket a részletekkel terhelni, hiszen egy étterem mindennapi kihívásai nyilván nem a Ti gondotoknak kell lennie. Azonban úgy érzem, hogy a Vendégeink iránti tisztelet megköveteli, hogy megjegyezzem: súlyos kötelességszegés áll a döntésem mögött, ami a csapat átalakításához vezetett. Olyan visszaélésekkel kellett szembesülnöm, amelyek több évtizednyi vendéglátói tapasztalatom ellenére is megdöbbentettek. Korábbi munkatársunk jelentős károkat okozott kollégáinknak és a cégemnek is.
Tudomásomra jutott, hogy a viharos elválás szégyenteljes módon nemhogy a kollégáimra, de még a Vendégeinkre is hatással bír: számos törzsvendégünkhöz érkezett megkeresés, hogy segítsenek a Mozium elhiteltelenítésében. Emellett még csapatunk meglévő tagjait is zaklatták.
Természetesen az említettek nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordultam."
Wang mester jelenleg új személyzet megtalálásán dolgozik, a teljes közlemény itt olvasható.
kínai étterem | botrány | wang mester | mozium
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!