Close
Nagyon kilóg Dubaj steril világából ez az edzőterem

Nagyon kilóg Dubaj steril világából ez az edzőterem

Dubajban járva elviselhetetlen forrósággal, homokkal, tengerparttal és persze az olykor a legvadabb jövőt megmutató, futurisztikus hangulatú épületekkel találkozhatunk. Ha pedig megmozgatnánk kicsit az izmainkat, azt hihetnénk, csupa hipermodern edzőterem jelenti a kínálatot arrafelé. Nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Itt van például a Warehouse Gym, amelyet egy használaton kívüli raktárból alakítottak ki. A brutalista stílus ugyanis sokkal inkább passzol a tárcsák emelgetéséhez, mint valami patikamérlegen kimért külcsín, úgyhogy aki betéved, kivételesen a siker, pénz, csillogás hármasból utóbbival nem nagyon találkozhat.

Helyette a szó szerint underground edzőtermek világát idéző, jó értelemben vett szürkeség, betontéglák és -padló fogadja, de hogy véletlenül se felejtse el, hol van éppen, itt-ott azért találhat arannyal színezett berendezéseket is.

Szerencsére nem sötétségben kell megdolgoztatnunk a tricepszünket, mert a tizenhét méter hosszú üvegablak bőven elegendő fényt ereszt be, és csábítja át esetleg a szomszédos szabadidőközpont gördeszkásait vagy kosarasait.

A tervezők elárulták, hogy legfőbb inspirációként a filmeket és a nagybetűs életet tekintették, egész pontosan azokat a földalatti klubokat,

ahol mindenféle harcművészetet űzve ereszthetjük ki magunkból a felesleges gőzt.

Az underground hatású Warehouse Gym szándékosan kilóg Dubaj bank- és irodaközpontú steril világából, és nem csupán a letisztult, indusztriál hangulatával, hanem a falakra festett színpompás életszagú, kemény, városi hangulatot árasztó graffitijeivel is.

A hatszáz négyzetméteres fitneszközponthoz tornaterem, lébár és kerékpárstúdió tartozik még, esténként pedig dj diktálja az ütemet az edzésekhez, olyankor az egész létesítmény éjszakai klubot idéző fényeket áraszt, hogy véletlenül se érezzük magunkat egy hagyományos konditeremben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

klub | egyesült arab emírségek | warehouse gym | dubaj | tornaterem

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram