Close
Nagyon kilóg Dubaj steril világából ez az edzőterem

Nagyon kilóg Dubaj steril világából ez az edzőterem

Dubajban járva elviselhetetlen forrósággal, homokkal, tengerparttal és persze az olykor a legvadabb jövőt megmutató, futurisztikus hangulatú épületekkel találkozhatunk. Ha pedig megmozgatnánk kicsit az izmainkat, azt hihetnénk, csupa hipermodern edzőterem jelenti a kínálatot arrafelé. Nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Itt van például a Warehouse Gym, amelyet egy használaton kívüli raktárból alakítottak ki. A brutalista stílus ugyanis sokkal inkább passzol a tárcsák emelgetéséhez, mint valami patikamérlegen kimért külcsín, úgyhogy aki betéved, kivételesen a siker, pénz, csillogás hármasból utóbbival nem nagyon találkozhat.

Helyette a szó szerint underground edzőtermek világát idéző, jó értelemben vett szürkeség, betontéglák és -padló fogadja, de hogy véletlenül se felejtse el, hol van éppen, itt-ott azért találhat arannyal színezett berendezéseket is.

Szerencsére nem sötétségben kell megdolgoztatnunk a tricepszünket, mert a tizenhét méter hosszú üvegablak bőven elegendő fényt ereszt be, és csábítja át esetleg a szomszédos szabadidőközpont gördeszkásait vagy kosarasait.

A tervezők elárulták, hogy legfőbb inspirációként a filmeket és a nagybetűs életet tekintették, egész pontosan azokat a földalatti klubokat,

ahol mindenféle harcművészetet űzve ereszthetjük ki magunkból a felesleges gőzt.

Az underground hatású Warehouse Gym szándékosan kilóg Dubaj bank- és irodaközpontú steril világából, és nem csupán a letisztult, indusztriál hangulatával, hanem a falakra festett színpompás életszagú, kemény, városi hangulatot árasztó graffitijeivel is.

A hatszáz négyzetméteres fitneszközponthoz tornaterem, lébár és kerékpárstúdió tartozik még, esténként pedig dj diktálja az ütemet az edzésekhez, olyankor az egész létesítmény éjszakai klubot idéző fényeket áraszt, hogy véletlenül se érezzük magunkat egy hagyományos konditeremben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom