Close
Még néhány napig becsapja a szemünket Washington új installációja

Még néhány napig becsapja a szemünket Washington új installációja

Ha egy kicsit komótosabb tempójú Amerikára vágyunk, de azért nem szeretnénk lemondani a nagyváros kínálta lehetőségekről, Washington tűnik ideális választásnak. A szűk, macskaköves utcák ugyanúgy részei a főváros életképeinek, mint a világon mindenhol ismert grandiózus épületek, és most néhány napig egy különleges installáció is feliratkozik a látnivalók közé.

A Waterfront Parkhoz kell elbaktatnunk, ha keretbe foglalt fluoreszkáló kötelekben gyönyörködnénk – merthogy a brooklyni Hou de Sousa stúdió remekműve tulajdonképpen ennyiből áll.

Január 6-ig csodálhatóak meg a színes formák, melyek hatvanöt négyzetméternyi területet foglalnak el a Potomac folyóra néző parkban.

A különböző nézőpontokból tekintve folyamatosan és gyorsan változó műalkotás célja, hogy egyszerre kínálja a fény, a szín és a tér élményét.

Bármelyik oldalról is vizslatjuk a kilenc különböző méretű és formájú darabból álló installációt, biztosan nem találunk két egyforma beállítást, éppen ezért arra ösztönzi a közönséget, hogy minden lehetséges aspektusból vizsgálja meg a művet.

A könnyű acélrácshoz erősített kötelek, avagy zsinórok közötti lyukak afféle vizuális effektekhez hasonló hatást váltanak ki, amit Moiré-effektusnak nevezünk (a rövid tudományos magyarázat szerint két vagy több hullám/vonal egymásra kerülésekor kialakuló interferencia eredményeként létrejövő új, hullámos mintázatról beszélünk).

Magyarul, ha elhaladunk mellettük vagy közöttük sétálgatunk, olyan érzésünk támad, mintha mozognának a kötelek.

A blokkokat Brooklynban szerelték össze, és egy tizennégy méter hosszú teherautóval szállították Washingtonba. Nem különösebben nehezek, és a felhasznált anyagoknak köszönhetően akkor sem nyúlnak vagy zsugorodnak össze, ha csapadék éri őket; stabilak, és ellenállnak a szélsőségesebb időjárásnak is.

A The Prismatic január hatodikáig díszíti az Egyesült Államok fővárosát.

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom