Close
Bitcoin bányát nyitott az Alföldön, de a McDonald’s-ba nem vették fel – Weiler Péter-podcast

Hogyan vált Weiler Péter „a” Weiler Péterré? Mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz? Hogyhogy nem vették fel a McDonald’sba? Miért irigyek egymásra a magyar művészek? Az egyik legizgalmasabb magyar képzőművész válaszol.

A Full Random vendége Weiler Péter, képzőművész, akit drMáriás – egy másik magyar képzőművész egy újabb, ezúttal amerikai képzőművész, Andy Warhol legjobb magyar tanítványának nevezett. Péterhez tehát közel áll a pop art, de amiért sokan kedvelik, az főként a humora, ami egyszerre ironikus és intelligens. Ő adta el az első magyar NFT-t, és az ő NFT-alkotása került először magyar magazin címlapjára, ezzel a teljesítménnyel pedig biztosan bekerül a magyar művészet történelemkönyvébe. Ennek ellenére ez nem az a beszélgetés, amiben a művészetét elemezzük, inkább azt akartuk megtudni, hogyan vált “a” Weiler Péterré, mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz, miért nem vették fel a McDonald’sba, és hogy miért irigyek egymásra a magyar művészek?

Nem mellékesen május 12-én nyílik Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítása a Kincsem Palotában, így nemsokára élőben is meg lehet ismerkedni Péterrel és a munkáival.

A podcast partnere a Rode mikrofon.

izing róbert | podcast | weiler péter | full random | képzőművészet

FOLYTASD EZZEL

A kifutóktól a CNN-en át a Guardianig – Rajzák Kinga-podcast

Mindenkinek rossz lesz, de nem mindegy, hányan fognak belehalni – Gerendai Károly-podcast

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
.
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom