Close
Bitcoin bányát nyitott az Alföldön, de a McDonald’s-ba nem vették fel – Weiler Péter-podcast

Hogyan vált Weiler Péter „a” Weiler Péterré? Mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz? Hogyhogy nem vették fel a McDonald’sba? Miért irigyek egymásra a magyar művészek? Az egyik legizgalmasabb magyar képzőművész válaszol.

A Full Random vendége Weiler Péter, képzőművész, akit drMáriás – egy másik magyar képzőművész egy újabb, ezúttal amerikai képzőművész, Andy Warhol legjobb magyar tanítványának nevezett. Péterhez tehát közel áll a pop art, de amiért sokan kedvelik, az főként a humora, ami egyszerre ironikus és intelligens. Ő adta el az első magyar NFT-t, és az ő NFT-alkotása került először magyar magazin címlapjára, ezzel a teljesítménnyel pedig biztosan bekerül a magyar művészet történelemkönyvébe. Ennek ellenére ez nem az a beszélgetés, amiben a művészetét elemezzük, inkább azt akartuk megtudni, hogyan vált “a” Weiler Péterré, mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz, miért nem vették fel a McDonald’sba, és hogy miért irigyek egymásra a magyar művészek?

Nem mellékesen május 12-én nyílik Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítása a Kincsem Palotában, így nemsokára élőben is meg lehet ismerkedni Péterrel és a munkáival.

A podcast partnere a Rode mikrofon.

FOLYTASD EZZEL
Te örökre hallgatnál róla, ő megírta egy könyvben – Péterfy Bori-podcast
Nehéz ember és senki sem szereti a szakmában – Kovács Kristóf-podcast
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom