Close
Wes Anderson olyan enteriőrt álmodott meg egy vonatkocsiba, ami visszarepít az időben

Wes Anderson olyan enteriőrt álmodott meg egy vonatkocsiba, ami visszarepít az időben

A Belmond luxusutazási társaság felkérte Wes Anderson amerikai filmrendezőt, hogy segítségével újjászülethessen egy vonatenteriőr. A végeredmény egy olyan hihetetlenül lüktető, az 1950-es éveket megidéző, art deco ihletésű kocsi lett, amelyben a történelmi jelleg és a rendező merész, modern látásmódja tökéletesen tud találkozni.

Egy Cygnus kocsit alakított át Wes Anderson, hogy átmentsenek valamit a modern kornak a vonatozás aranykorából. A szerelvény enteriőrje éppen olyan, mintha a rendező egyik filmjének díszletében járnánk. Merész és éles vonalak, bonyolult minták, élénk színek jellemzik, ugyanakkor áthatja a nosztalgikus hangulat is.

A fával burkolt falak magával ragadó intarziát kaptak, amelyekhez rendkívül jól illenek a bonyolult mintázatú kárpitok, amelyek a tekintetet egészen a pasztellszínű mennyezetig elvezetik.

A Cygnusra már le is lehet foglalni az első jegyeket, hogy egynapos kirándulásokon fedezhessék fel az érdeklődők Wes Anderson világát és a csodálatos, London környéki vidéket.

Wes Anderson vattacukorszínű, szirupos, geometrikus formákkal teli, már-már őrült világa a filmvásznon keresztül is nagy hatású, ami egyúttal sejteti, hogy a művész kultusza nem ér véget a moziban. Amellett, hogy idén feleségével, a ruhatervező Juman Malouffal a bécsi Kunsthistorisches Museum egyik kiállításának kurátoraként is bemutatkozik, az enteriőrtervezésben is otthonosan mozgó rendező számos tervezőt inspirál világszerte.

(Forrás: Designboom, fotók: Belmond)

enteriőr | dizájn | belmond | nagy sztori | vonat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram