Close
Wes Anderson olyan enteriőrt álmodott meg egy vonatkocsiba, ami visszarepít az időben

Wes Anderson olyan enteriőrt álmodott meg egy vonatkocsiba, ami visszarepít az időben

A Belmond luxusutazási társaság felkérte Wes Anderson amerikai filmrendezőt, hogy segítségével újjászülethessen egy vonatenteriőr. A végeredmény egy olyan hihetetlenül lüktető, az 1950-es éveket megidéző, art deco ihletésű kocsi lett, amelyben a történelmi jelleg és a rendező merész, modern látásmódja tökéletesen tud találkozni.

Egy Cygnus kocsit alakított át Wes Anderson, hogy átmentsenek valamit a modern kornak a vonatozás aranykorából. A szerelvény enteriőrje éppen olyan, mintha a rendező egyik filmjének díszletében járnánk. Merész és éles vonalak, bonyolult minták, élénk színek jellemzik, ugyanakkor áthatja a nosztalgikus hangulat is.

A fával burkolt falak magával ragadó intarziát kaptak, amelyekhez rendkívül jól illenek a bonyolult mintázatú kárpitok, amelyek a tekintetet egészen a pasztellszínű mennyezetig elvezetik.

A Cygnusra már le is lehet foglalni az első jegyeket, hogy egynapos kirándulásokon fedezhessék fel az érdeklődők Wes Anderson világát és a csodálatos, London környéki vidéket.

Wes Anderson vattacukorszínű, szirupos, geometrikus formákkal teli, már-már őrült világa a filmvásznon keresztül is nagy hatású, ami egyúttal sejteti, hogy a művész kultusza nem ér véget a moziban. Amellett, hogy idén feleségével, a ruhatervező Juman Malouffal a bécsi Kunsthistorisches Museum egyik kiállításának kurátoraként is bemutatkozik, az enteriőrtervezésben is otthonosan mozgó rendező számos tervezőt inspirál világszerte.

(Forrás: Designboom, fotók: Belmond)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom