Egy hónap múlva ilyenkor már Budapesten kóstolhatók a legjobb whisky-k

Ahogyan azt már megszokhattuk, október közepe-vége – általában – nemcsak lehűlést hoz, hanem ilyentájt Budapestre érkeznek legtrendibb italok is.

A következő hónap derekára, egészen pontosan 26-ára és 27-ére írták ki a prémiumpárlatok rajongóinak fő itthoni eseményét, avagy a komoly hagyományokat felmutató Whisky Show-t. Idén számos újdonsággal.

Ez már a tizenharmadik párlatünnep lesz, a helyszín pedig maradt a budapesti Millenáris, ahol két napon át az armagnactól a ginen és rumon át a whisky-ig tengernyi italkülönlegességet lehet megismerni és megkóstolni.

A Whisky Show köztudottan nem csupán az italszortimentje, hanem a hangulata miatt is egyedinek mondható, merthogy például skót dudások harsány megjelenése is feltűnést kelthet, és akkor még nem beszéltünk a változatos programról.

A Millenáris nagycsarnokában szokás szerint több helyszínen pörögnek az események: izgulhatunk a whiskykoktél-versenyen, műhelytitkokat tudhatunk meg a nemzetközileg is elismert előadóktól, lepárlómesterektől, márkamenedzserektől a Masterclassokon (avagy az ültetett kóstolókon) és az italstandokon. Idei újdonságként kétnapos bérlet is váltható.

Az elővételes jegy a készlet erejéig vásárolható, de természetesen a helyszínen is lesz értékesítés. Az elővételes vagy helyszíni standard jegyet vásárlóknak limitáltan lehetőségük van a helyszínen magasabb osztályú VIP-kategóriás jegyre váltani, illetve további kóstolókuponokat is lehet venni. A belépőjegy tartalmaz egy db kóstolópoharat (Whisky Show-logóval) és négy db, fejenként 500 forint értékű kóstolójegyet.

Ebben az évben is több gyártó lepárlómestere, márkanagykövete tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben kaphatók jegyek a Tixa.hu-n, illetve majd a helyszínen. A szemináriumokon – egy informatív előadás keretében – több tételt lehet kóstolni. Aki ilyenen töri a fejét, figyeljen arra, hogy olyan kóstolóra váltson jegyet, amelyik napra a belépőjegye is szól.

 (Fotók: Whiskynet, a képek illusztrációk)

 

 

párlatok | italkülönlegességek | budapestúital | whisky show | program

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom