Ahogyan azt már megszokhattuk, október közepe-vége – általában – nemcsak lehűlést hoz, hanem ilyentájt Budapestre érkeznek legtrendibb italok is.
A következő hónap derekára, egészen pontosan 26-ára és 27-ére írták ki a prémiumpárlatok rajongóinak fő itthoni eseményét, avagy a komoly hagyományokat felmutató Whisky Show-t. Idén számos újdonsággal.
Ez már a tizenharmadik párlatünnep lesz, a helyszín pedig maradt a budapesti Millenáris, ahol két napon át az armagnactól a ginen és rumon át a whisky-ig tengernyi italkülönlegességet lehet megismerni és megkóstolni.
A Whisky Show köztudottan nem csupán az italszortimentje, hanem a hangulata miatt is egyedinek mondható, merthogy például skót dudások harsány megjelenése is feltűnést kelthet, és akkor még nem beszéltünk a változatos programról.
A Millenáris nagycsarnokában szokás szerint több helyszínen pörögnek az események: izgulhatunk a whiskykoktél-versenyen, műhelytitkokat tudhatunk meg a nemzetközileg is elismert előadóktól, lepárlómesterektől, márkamenedzserektől a Masterclassokon (avagy az ültetett kóstolókon) és az italstandokon. Idei újdonságként kétnapos bérlet is váltható.
Az elővételes jegy a készlet erejéig vásárolható, de természetesen a helyszínen is lesz értékesítés. Az elővételes vagy helyszíni standard jegyet vásárlóknak limitáltan lehetőségük van a helyszínen magasabb osztályú VIP-kategóriás jegyre váltani, illetve további kóstolókuponokat is lehet venni. A belépőjegy tartalmaz egy db kóstolópoharat (Whisky Show-logóval) és négy db, fejenként 500 forint értékű kóstolójegyet.
Ebben az évben is több gyártó lepárlómestere, márkanagykövete tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben kaphatók jegyek a Tixa.hu-n, illetve majd a helyszínen. A szemináriumokon – egy informatív előadás keretében – több tételt lehet kóstolni. Aki ilyenen töri a fejét, figyeljen arra, hogy olyan kóstolóra váltson jegyet, amelyik napra a belépőjegye is szól.
(Fotók: Whiskynet, a képek illusztrációk)
budapestúital | millenáris | whisky show | program | italkülönlegességek
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!