Close
Rekordhosszúságú luxuskiránduláson lehet körbehajózni Európát

Rekordhosszúságú luxuskiránduláson lehet körbehajózni Európát

A Windstar Cruises várja, hogy felpattanj a fedélzetre, és egy hetvenkilenc napon át tartó utazás végén egyenesen a naplementébe hajózz.

A Windstar Cruises nemrég jelentette be a Grand European Bucket List Adventure néven induló hajóútját, ami egy ún. kishajós társaság által valaha kínált leghosszabb útvonalat jelenti.

A nem mindennapi luxuskaland 2023. július 25-én kezdődik Stockholmban, hogy aztán a Balti-tengeren, az Atlanti-óceán északi részén, a Földközi-tengeren és a Fekete-tengeren csorogva összesen huszonkét különböző országon át haladjon,

érintve például Dániát, Németországot, Franciaországot, Olaszországot, Görögországot, és Lengyelországot.

A teljes utazás során a vendégek hetvenegy napot töltenek a kikötőkben és mindössze nyolcat a tengeren, vagyis bőven marad idő egyes helyek felfedezésére. A hajóút tizenegy szárazföldi éjszakát is magában foglal, többek között Bordeaux-ban, Sevillában, Amszterdamban és Koppenhágában pihenhetnek a résztvevők.

A Windstar 312 férőhelyes hajója első alkalommal köt ki Hamburgban és Binzben, valamint egy új norvég kikötőben, Arendalban. A kirándulás október 12-én a törökországi Isztambulban ér véget. A jegyárak 40 ezer dollártól (kb. 12 millió forinttól) kezdődnek.  

Ha ez a kirándulás netán túl hosszúnak tűnik, a társaság egy hatvan napos Grand South Pacific és egy ötvenhat napon át tartó Grand Caribbean kalandot is ajánl – igaz, gyorsan kell dönteni, mert a cég szerint a turizmus újraindulásával rekordszámú foglalás érkezik.

És hogy hangzik egy olyan hétezer dollárba (kb. 2,1 millió forintba) kerülő hajóút, amelynek teljesen ismeretlen az útvonala és az úti célja? A Uniworld Boutique River Cruises első körben leendő utasai bizalmát kéri, hogy aztán egy tíznapos Mystery Cruise-t adjon cserébe, amely 2022. június 22-én indul el. Valahová. A Seven River Journey néven futó hajóskaland pedig tizennégy országot, valamint hét folyót érint, és nem kevesebb mint negyvenhat éjszakás lesz.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: windstarcruises.com)

hajózás | Windstar Cruises | hajóút | utazás | luxus

FOLYTASD EZZEL

Döbbenetesen hideg van Amerikában, évszázados rekordok is megdőltek

A thaiföldi vasút aranykorába repítenek ezek a vagonokból készült luxuslakosztályok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram