Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Elkötelezettség, bizalom, egymásra utalás, adrenalin, szabadság, veszély. Ezekkel a címszavakkal írható le az egyik legizgalmasabb extrém sportot űző Soul Flyers tagjainak odafönti élete.

A roppant veszélyesnek tartott, és nem egy országban már betiltott wingsuit flying művelői, a szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, és alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le például egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. Az erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

A meglehetősen eltérő személyiségű Fred Frugen és Vince Reffet ebben a két és fél perces hátborzongató videóban mutatja be, milyen az, amikor a szél, az áramlatok és az ösztön kezébe adják a sorsukat, és mit jelent a levegőben töltött legelső másodperc.

Ez is érdekelhet:

Így tanulhatsz meg vitorlázórepülni, ami a repülés legtisztább formája

A vitorlázás a repülés legtisztább és legszenvedélyesebb formája – legalábbis ezt írta egyik szerzőnk, Molnár Anikó. Azt is elmondja, hogyan lehet elkezdeni, és mire lehet számítani, ha magunk is kipróbálnánk.

(Fotó: Unsplash)

soul flyers | szárnyasruha | video | szárnyasruha-repülés | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom