Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Elkötelezettség, bizalom, egymásra utalás, adrenalin, szabadság, veszély. Ezekkel a címszavakkal írható le az egyik legizgalmasabb extrém sportot űző Soul Flyers tagjainak odafönti élete.

A roppant veszélyesnek tartott, és nem egy országban már betiltott wingsuit flying művelői, a szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, és alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le például egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. Az erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

A meglehetősen eltérő személyiségű Fred Frugen és Vince Reffet ebben a két és fél perces hátborzongató videóban mutatja be, milyen az, amikor a szél, az áramlatok és az ösztön kezébe adják a sorsukat, és mit jelent a levegőben töltött legelső másodperc.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom