Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Elkötelezettség, bizalom, egymásra utalás, adrenalin, szabadság, veszély. Ezekkel a címszavakkal írható le az egyik legizgalmasabb extrém sportot űző Soul Flyers tagjainak odafönti élete.

A roppant veszélyesnek tartott, és nem egy országban már betiltott wingsuit flying művelői, a szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, és alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le például egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. Az erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

A meglehetősen eltérő személyiségű Fred Frugen és Vince Reffet ebben a két és fél perces hátborzongató videóban mutatja be, milyen az, amikor a szél, az áramlatok és az ösztön kezébe adják a sorsukat, és mit jelent a levegőben töltött legelső másodperc.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

soul flyers | extrémsport | repülés | video | szárnyasruha-repülés

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram