Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Csak a legbátrabbaknak ajánlott a világ talán legveszélyesebb extrém sportja

Elkötelezettség, bizalom, egymásra utalás, adrenalin, szabadság, veszély. Ezekkel a címszavakkal írható le az egyik legizgalmasabb extrém sportot űző Soul Flyers tagjainak odafönti élete.

A roppant veszélyesnek tartott, és nem egy országban már betiltott wingsuit flying művelői, a szárnyasruhás ugrók általában igyekeznek alacsonyan repülni, és alig néhány méteres sziklahasadékot vesznek célba. Egy speciálisan kialakított ruhában ugranak le például egy sziklaszirtről, majd szárnyaik kormányzásával irányíthatják a repülésüket. Az erős anyagból készült ruha lábaik és karjaik közötti kifeszítésével nyerhetnek nagy felületet, és érhetnek el jelentős felhajtó erőt.

A meglehetősen eltérő személyiségű Fred Frugen és Vince Reffet ebben a két és fél perces hátborzongató videóban mutatja be, milyen az, amikor a szél, az áramlatok és az ösztön kezébe adják a sorsukat, és mit jelent a levegőben töltött legelső másodperc.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Close