Kínában gyártott repülőgépet vehet át a Wizz Air

A Wizz Air az első olyan európai vállalat a légi közlekedési iparágban, amely Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgépet vehet át. A flotta új, Tiencsinben készített tagját a Wizz Air az első hasonló modell átvétele után négy évvel fogadhatja.

Az érkező repülőgép lesz a kilencvenkettedik Airbus A321neo a WIZZ birtokában, ezáltal a „neo” technológiával felszerelt modellek aránya a légitársaság nemzetközi flottájában több mint ötven százalékra növekszik. Ugyancsak a Wizz Air rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, a „WIZZ500 ambition” keretében pedig

további háromszázötvenöt repülőgép beszerzését tervezi az évtized végéig.

Az Airbus A321neo a jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben kétszázharminckilenc ülőhellyel rendelkezik. A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja, ezáltal a Wizz Air összes nagy európai légitársaság viszonylatában képes elérni

a lehető legkisebb mértékű szén-dioxid-kibocsátást, miközben csökkenti költségeit is.

A repülőgéptípus emellett további jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál: a zajterhelés közel ötven százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás harminc százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátás pedig ötven százalékkal kevesebb az előző típushoz képest. A Kínából Európába történő szállítórepülést tíz százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével hajtják végre az elkövetkező napokban.

Az új Airbus A321neo repülőgép finanszírozása egy lízingszerződés keretében történik majd, amelyet a Wizz Air és pénzügyi partnere, az AVIC kötött meg.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, az Airbus A321neo a leghatékonyabb, jelenleg forgalomban lévő egyfolyosós repülőgép, ezért is esett erre a választásuk. Hozzátette: amellett, hogy kivételesen gazdaságos üzemeltetést biztosít, egyúttal olyan alapot kínál, amellyel megőrizhetik pozíciójukat a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként.

– Mindez hozzájárul ahhoz, hogy növekedésünk mellett is tovább csökkentsük az egy utasra jutó szén-dioxid-kibocsátásunk intenzitását – fűzte hozzá.

A mai napot fontos mérföldkőnek nevezte, hiszen az Airbus A321neo most először teszi ki flottánk több mint ötven százalékát.

Kiemelte, illőnek tartja, hogy ezt az alkalmat úgy ünnepeljék meg, hogy a Wizz Air lesz az első olyan európai megrendelő, amelyik az Airbus tianjini végszerelősoráról vesz át egy repülőgépet.

– Nagy örömmel várjuk a további együttműködést, ahogy a Wizz Air tovább erősödik annak érdekében, hogy az évtized végére 500 repülőgépes légitársasággá váljon – mondta.

– Nagyszerű a Wizz Air-rel közösen ünnepelni a Pratt and Whitney GTF hajtóművel rendelkező A321neo repülőgép átadását, amely egyenesen az Airbus tianjini végszerelősoráról érkezik. Igazán örülünk annak, hogy a partnerségünkkel mi is hozzájárulunk a légitársaság növekedéséhez – nyilatkozta az AVIC Leasing vállalat.

(Fotók: Wizz Air)

 

repülőgép | wizz air | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom