A Wizz Air szerint is lejárt a zűrös utasok ideje!

Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága is csatlakozott az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) közelmúltban elindított Fly Right (azaz Repülj helyesen) kezdeményezéséhez. A kampány célja, hogy támogassa az utasok megfelelő és szabálykövető magatartását a repülőgépek fedélzeten.

Az általánosan előforduló szabálytalanságok közé tartozik a fedélzeti személyzet kéréseinek figyelmen kívül hagyása, de ittas állapot, valamint a szóbeli és fizikai inzultus is gyakorta előfordul.

A fedélzeten tartózkodó utasok és a személyzet biztonsága rendkívül fontos a Wizz Air számára, emiatt örömmel csatlakozott az EASA kezdeményezéséhez és aktívan részt vesz a most induló kampányban.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) az alábbi szempontokat tartja kiemelten fontosnak:

  • Szigorúbb jogszabályok
  • A személyzet kiképzése
  • Együttműködésre építő jelentések és hatékony kommunikáció
  • Fokozott biztonsági intézkedések
  • Az utasok edukálása

A Fly Right általános iránymutatásként szolgál, hogy valamennyi európai utas számára biztosítsa a kellemes és nyugodt utazást. A kampány útmutatója megtekinthető az EASA weboldalán.

A kampány kiemelt célja, hogy az alábbi három szempont mentén hívja fel az utasok figyelmét a témára:

  • Felkészültség: Tippek a zökkenő- és stresszmentes utazáshoz. Ide tartozik a légitársaság előírásainak megfelelő csomagolás, az általános tájékozódás, a repülőtérre történő pontos érkezés, valamint az odafigyelés a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására.
  • Udvariasság: Kedves, együttműködő viselkedés a személyzettel és az utastársakkal, a türelem és a nyugalom megőrzése, a személyzet utasításainak követése és mások segítése.
  • Szabálykövetés: Az utas figyelmének felhívása a felelősségteljes és ésszerű viselkedés fontosságára, valamint a szabályok megszegésének következményére a fedélzeten.

Az EASA Fly Right kampányának köszönhetően a teljes légi közlekedési ágazatban növelhetjük a biztonságot, és külön örömmel tölt el, hogy felelős légitársaságként mi is részesei vagyunk ennek a kezdeményezésnek. Utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb számunkra – nyilatkozta Bódai Miklós, a Wizz Air biztonsági vezetője.

– Az elmúlt három évben az európai légi közlekedési ágazatban megnövekedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma és az esetek súlyossága. Ezért indította el az EASA idén nyáron a Fly Right kampányt: arra ösztönözzük a nemzeti hatóságokat, a légitársaságokat és a repülőtereket, hogy együttműködően, világos kommunikációval forduljanak az utasokhoz, hiszen ez elengedhetetlen a kockázatok minimalizálásához – mondta John Franklin, az EASA biztonsági promócióért felelős vezetője és a Fly Right kampányvezetője.

A légitársaság egy játékos és edukatív videóval társítva hívja fel a figyelmet a kezdeményezés fontosságára, amelyet a TikTok-oldalukon lehet megtekinteni.

(Forrás: Wizz Air, fotók: Wizz Air, Getty Images)

wizz air | fly right | utazás | repülés | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom