Close
A Wizz Air szerint is lejárt a zűrös utasok ideje!

A Wizz Air szerint is lejárt a zűrös utasok ideje!

Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága is csatlakozott az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) közelmúltban elindított Fly Right (azaz Repülj helyesen) kezdeményezéséhez. A kampány célja, hogy támogassa az utasok megfelelő és szabálykövető magatartását a repülőgépek fedélzeten.

Az általánosan előforduló szabálytalanságok közé tartozik a fedélzeti személyzet kéréseinek figyelmen kívül hagyása, de ittas állapot, valamint a szóbeli és fizikai inzultus is gyakorta előfordul.

A fedélzeten tartózkodó utasok és a személyzet biztonsága rendkívül fontos a Wizz Air számára, emiatt örömmel csatlakozott az EASA kezdeményezéséhez és aktívan részt vesz a most induló kampányban.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) az alábbi szempontokat tartja kiemelten fontosnak:

  • Szigorúbb jogszabályok
  • A személyzet kiképzése
  • Együttműködésre építő jelentések és hatékony kommunikáció
  • Fokozott biztonsági intézkedések
  • Az utasok edukálása

A Fly Right általános iránymutatásként szolgál, hogy valamennyi európai utas számára biztosítsa a kellemes és nyugodt utazást. A kampány útmutatója megtekinthető az EASA weboldalán.

A kampány kiemelt célja, hogy az alábbi három szempont mentén hívja fel az utasok figyelmét a témára:

  • Felkészültség: Tippek a zökkenő- és stresszmentes utazáshoz. Ide tartozik a légitársaság előírásainak megfelelő csomagolás, az általános tájékozódás, a repülőtérre történő pontos érkezés, valamint az odafigyelés a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására.
  • Udvariasság: Kedves, együttműködő viselkedés a személyzettel és az utastársakkal, a türelem és a nyugalom megőrzése, a személyzet utasításainak követése és mások segítése.
  • Szabálykövetés: Az utas figyelmének felhívása a felelősségteljes és ésszerű viselkedés fontosságára, valamint a szabályok megszegésének következményére a fedélzeten.

Az EASA Fly Right kampányának köszönhetően a teljes légi közlekedési ágazatban növelhetjük a biztonságot, és külön örömmel tölt el, hogy felelős légitársaságként mi is részesei vagyunk ennek a kezdeményezésnek. Utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb számunkra – nyilatkozta Bódai Miklós, a Wizz Air biztonsági vezetője.

– Az elmúlt három évben az európai légi közlekedési ágazatban megnövekedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma és az esetek súlyossága. Ezért indította el az EASA idén nyáron a Fly Right kampányt: arra ösztönözzük a nemzeti hatóságokat, a légitársaságokat és a repülőtereket, hogy együttműködően, világos kommunikációval forduljanak az utasokhoz, hiszen ez elengedhetetlen a kockázatok minimalizálásához – mondta John Franklin, az EASA biztonsági promócióért felelős vezetője és a Fly Right kampányvezetője.

A légitársaság egy játékos és edukatív videóval társítva hívja fel a figyelmet a kezdeményezés fontosságára, amelyet a TikTok-oldalukon lehet megtekinteni.

(Forrás: Wizz Air, fotók: Wizz Air, Getty Images)

fly right | repülés | utazás | kampány | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram