Close
Ilyen belmagasságot biztosan nem láttál még

Ilyen belmagasságot biztosan nem láttál még

Elkészült a világ legmagasabb átriuma: a Zaha Hadid Architects új pekingi épületének szerény 190 méteres a belmagassága.

A Leeza SOHO nevű épület egy vegyes használatú toronyház lesz, és azonnal felismerhető a hullámzó, csavarodó formáiról. A torony két részét alul egy leendő metróállomás köti majd össze, a gigantikus átriumot pedig a délnyugati városrész egyik új közösségi terének szánják. Van rá esély, hogy belakják majd a pekingiek, elvégre a tér a Leeza SOHO-t körülölelő pláza kiterjesztése lesz.

Összehasonlításképp: Magyarország leendő legmagasabb épülete, a Mol Campus a tervek szerint 120 méter magas lesz.

Ez is érdekelhet:

dizájn | design | építészet | Zaha Hadid Architects | peking

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram