Close
Ilyen belmagasságot biztosan nem láttál még

Ilyen belmagasságot biztosan nem láttál még

Elkészült a világ legmagasabb átriuma: a Zaha Hadid Architects új pekingi épületének szerény 190 méteres a belmagassága.

A Leeza SOHO nevű épület egy vegyes használatú toronyház lesz, és azonnal felismerhető a hullámzó, csavarodó formáiról. A torony két részét alul egy leendő metróállomás köti majd össze, a gigantikus átriumot pedig a délnyugati városrész egyik új közösségi terének szánják. Van rá esély, hogy belakják majd a pekingiek, elvégre a tér a Leeza SOHO-t körülölelő pláza kiterjesztése lesz.

Összehasonlításképp: Magyarország leendő legmagasabb épülete, a Mol Campus a tervek szerint 120 méter magas lesz.

Ez is érdekelhet:

peking | kína | design | építészet | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram