Milyen egy zero waste konyha és egy maradékmentes menü?

Már a héten megtudhatod a Kortárs Építészeti Központ őszi nyílt napján, a Kisdiófa Kertben.

Nem különösebben feltűnő, de csak kopogtat az ősz, a KÉK ezért őszi tematikájú programokat szervez a héten: szeptember 7-én nyílt napot tartanak a Kisdiófa Kertben és a Kőris Közösségi Kertben is.

Délelőtt tíztől könnyed sétára, nézelődésre, hangolódásra nyílik lehetőség a buja, zöldellő kertekben, majd délután kettőtől mindkét helyszínen programokat rendeznek – sőt, a KÉK-programok után újabbak lesznek mindkét helyszínen a Közösségi Kertek Éjszakája keretében.

  • A Kisdiófa Kertben zero waste konyha előadást hallgathatunk, és előadónk segít összeállítani egy egyhetes hulladék- és maradékmentes menüt. Egy újrahasznosító workshop keretében pedig mutatós dekorációkat készíthetünk majd.
  • A Kőris Közösségi Kertben a velünk élő rovarokról hallgathatunk előadást és ehhez kapcsolódóan rovarhoteleket készítünk egy workshop keretében. Ezen kívül bepillanthatunk a városi gombatermesztés rejtelmeibe is.

A programokról mindenképpen tájékozódj a közösségi kertek oldalán, a fenti linkeken!

A KÉK ezen kívül városi sétát is szervez az idén fennállásának 45. évfordulóját ünneplő Kelenföldi Könyvtárba. „Hogyan nézett ki Kelenföld területe a 20. században? Mi volt a Szent Imre Kórház helyén? Milyen volt itt élni az újonnan épült panelházakban, és milyen titkokat rejt magában a Tétényi úti üzletház kék épülete?” – írja a KÉK, ahol regisztráció után csatlakozhatsz a sétához.

(Forrás: KÉK, fotók: GettyImages)

zero waste | kisdiófa kert | közösségi kertek éjszakája | Kortárs Építészeti Központ | konyha

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom