Close
Győzd le a hőséget ezzel a frissítő zöld gazpachóval

Győzd le a hőséget ezzel a frissítő zöld gazpachóval

A zöld gazpacho avokádót, újhagymát és tomatillót, azaz mexikói földicseresznyét tartalmaz, ami így egyrészről fantasztikusan krémes, másrészről pedig kissé füstös, diós ízvilágú lesz. Ha pedig egy kevés csilit is adunk hozzá, a végeredmény egészen fenomenális lesz.

Hozzávalók:

  • 2 kiló tomatillo meghámozva
  • 1 jalapeño
  • 1 serrano paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 érett avokádó, meghámozva és kimagozva
  • ½ csésze apróra vágott friss korianderlevél
  • ¼ csésze pirított szeletelt mandula
  • tengeri só
  • almaecet
  • friss mentalevél

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsibe öntünk egy kevés olívaolajat, rádobáljuk a tomatillót és a paprikákat, majd 20-30 percig sütjük. A cél az, hogy a zöldségek héja kissé elszenesedjen, a húsuk pedig megpuhuljon.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk és négy-öt perc alatt serpenyőben, pici olajon megsütjük.
  3. Turmixgépbe tesszük az avokádót, ráfacsarjuk a lime levét, beledobjuk a hagymákat, a tomatillót, és két evőkanál olívaolajat. Elkezdjük összeturmixolni.
  4. Az erőspaprikákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, majd a pirított mandula, egy nagy csipet só és egy evőkanálnyi almaecet kíséretében szintén a turmixgépbe dobjuk. Homogén állagúra pürésítjük nagyjából három-négy perc alatt.
  5. Tálalás előtt hűtőben legalább egy-két órát pihentetjük. Tálaláskor egy kevés friss, tépett mentával díszítjük.

(Forrás: thrillist, fotók: Getty Images)

leves | gazpacho | recept | hideg leves | krémleves

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram