Close
Mindössze három darab készült minden idők legdrágább autójából

Mindössze három darab készült minden idők legdrágább autójából

Igen, csupán három darab készült belőle, ráadásul egyet megtartott magának a cégalapító. Íme, a Zonda HP Barchetta, a világ legdrágább autója.

Horacio Pagani még a Huayra modell bemutatásakor, hét évvel ezelőtt jelentette be a Zonda sportautó búcsúját, de aztán valahogy mégis összeraktak egyet az alapító hatvanadik születésnapjának tiszteletére.

Ez lett a vad formájú HP Barchetta, melyre gyorsan felvettek további két rendelést, de aztán tényleg messzire eldobták a műhely kulcsát.

A Top Gear szerint a  tizenhét és fél millió dollárért elkelt jármű ezzel kiérdemelte a világ legdrágább autója címet.

A limitált kiadású szuperjárgány igazi különlegességnek számít, elég csak ránézni a megcsonkított szélvédőjére, a részben lefedett hátsó kerekeire, vagy az egyik oldalon szürke, a másikon pedig kék színű felnijeire.

V12-es, 7,3 literes Mercedes-AMG motor hajtja a hatfokozatú kézi kapcsolású váltóval felszerelt egzotikus fenevadat, melyet felhúzható tetővel is elláttak. Szükség is van rá, mert nulláról százra 3,1 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 355 km/h.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Topspeed)

HP Barchetta | Horacio Pagani | zonda | Pagani | autó

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram