Close
195 apró fadarab és 82 gyémánt díszíti ezt a csodálatos Hermès órát

195 apró fadarab és 82 gyémánt díszíti ezt a csodálatos Hermès órát

A zsiráfmotívumot Alice Shirley brit művész által tervezett selyemsál inspirálta. Egyetlen óralap elkészítése is több hétig tart, hiszen a végeredményt százkilencvenöt fadarab alkotja.

A Hermès olyan egyedülálló művészeti alkotásokat valósít meg az óragyártás területén, amelynek egyetlen más márka sem tud a nyomába érni. A Métiers d’art sorozat óralapjait ugyanis neves művészek által tervezett selyemsálak inspirálják. Alice Shirley brit művészt egy dél-afrikai utazása ihlette meg, melynek során három zsiráfot pillantott meg egy akácfa mögött. Selyemsálján az állat finomságát és kecsességét kívánta megjeleníteni.

A most bemutatott Arceau Three Graces egy igazán bonyolult, fából készült csoda, amely százkilencvenöt fadarab felhasználásával, miniatűr festménnyel készült, és valóban tökéletesen újraértelmezi Shirley alkotását.

Az óralap gyártási munkáját az intarziaművész először azzal kezdi, hogy gondosan kiválasztja a fadarabokat típus, szín és textúra szerint. Az amerikai dió és juhar kombinációját használják, természetesen sötét, világos, festett vagy fehérített formában. A darabokat megfaragják, majd puzzle-szerűen összeállítják belőle a zsiráfot. A motívumot ezt követően ragasztják, csiszolják, végül védőlakkal vonják be.

A zsiráf egy kézzel festett üvegre kerül, amelyre a csillogó hatás elérése érdekében rézfoltokat olvasztanak. A különböző rétegeket apró ecsetekkel viszik fel, hogy aztán a kemencébe kerülhessen. Az óralapot nyolcvankét gyémántból álló gyűrű koronázza meg. Az alkotás ultralimitált darabszámú.

A zafírszínű aligátorbőrből készül szíjjal ellátott órából csak huszonnégy darab készül.

A Hermès tizenöt évvel ezelőtt meglepte az óraipart, amikor svájci luxusórák gyártásába kezdett. Nem volt ugyanakkor kezdő a vállalat eme területen, hiszen 1978-ban már bemutatták az Arceau nevű kollekciót. Nemrégiben a Toucan kollekció aratott hatalmas sikert, amelynek elkészítéséhez ötszáz darab selyemszál és egy hétig tartó hímzőmunka szükséges.

(Forrás: RobbReport, fotók: Claude Joray)

karóra | óra | zsiráf | hermes | művészet

FOLYTASD EZZEL

Meglepő fordulat, de a Nagy Lebowski kardigánja nagyot megy idén ősszel

Az Így jártam anyátokkal sztárja olyan apa-kollekciót dobott piacra, hogy abban nincs hiba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom