Close
Így készül a minden eddiginél lenyűgözőbb Hermès-karóra

Így készül a minden eddiginél lenyűgözőbb Hermès-karóra

Ötszáz darab selyemszál és egy hétig tartó hímzőmunka szükséges csupán egyetlen számlap elkészítéséhez. Nem csoda, hogy a Toucan kollekció ultralimitált darabszámú.

A Hermès tizenöt évvel ezelőtt meglepte az óraipart, amikor svájci luxusórák gyártásába kezdett. Nem volt ugyanakkor kezdő a vállalat eme területen, hiszen 1978-ban már bemutatták az Arceau nevű kollekciót. Az igazi áttörésre azonban az óragyártásban 2006-ig kellett várni, amikor megvásárolták a Vaucher Manufacture Fleurier-t. A Hermès limitált kiadású Métiers d’art darabjai komoly gyűjtői cikkekké váltak,

különösen azok, amelyeket a márka ikonikus sáljának motívumai ihlettek.

A legújabbat, a Toucan de Paradis-t az állatillusztrációiról ismert Katie Scott brit művész Hermès számára tervezett sálja ihlette. Az egzotikus tukánt trópusi színekben ábrázoljá,k kézzel készített selyemhímzéssel egy zománcozott óralapon. A technikát kizárólag a Hermès számára fejlesztette ki Agnès Paul-Depasse, aki korábban már több egyedülálló kiegészítőt is készített a vállalat számára.

Minden Toucan de Paradis óralap ötszáz, egyedileg összeállított selyemszálból készül, a teljes gyártási folyamat pedig egy hétig tart. A fehérarany alapot először zománcozzák, majd természetes olajokkal kevert üvegporokkal vonják be. Ezt megszárítják és kemencében kiégetik. A zománcozott felületekre mélyedéseket vésnek, hogy a selyemszálakat elhelyezhessék rajta. Ezt követően kezdődhet csak meg a szövés. Minden egyes szálat maximális precizitással helyeznek el és rögzítenek, hogy a végeredmény a tökéletesnél is tökéletesebb legyen.

A Rolls-Royce megbecsült vevője, egy japán műgyűjtő és autórajongó számára készült az egyedi Phantom, amelynek belső terét az Hermès dolgozta ki. A stílus két nagyágyúja fogott össze, amikor a Rolls-Royce goodwoodi és az Hermès párizsi szakemberei közös munkával készítették el a Phantom legújabb példányát.

(Forrás: Robb Report, fotók: David Marchon)

FOLYTASD EZZEL
Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton
Ősszel a divat és a dizájn fővárosává változik Budapest
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom