Close
A japán kultúrát idézi az Hermès által dekorált Rolls-Royce

A japán kultúrát idézi az Hermès által dekorált Rolls-Royce

A Rolls-Royce megbecsült vevője, egy japán műgyűjtő és autórajongó számára készült az egyedi Phantom, amelynek belső terét az Hermès dolgozta ki.

A stílus két nagyágyúja fogott össze, amikor a Rolls-Royce goodwoodi és az Hermès párizsi szakemberei közös munkával készítették el a Phantom legújabb példányát. Az Oribe névre keresztelt luxusautót a japán milliárdos Mezava Juszaku rendelte meg, aki nemcsak nagy autórajongó, hanem neves műgyűjtő is, ezért a karosszéria és az utastér stílusát a világhírű kollekciójában található japán kerámiák ihlették.

A Phantom lenyűgöző kétszínű fényezése az antik japán Oribe edények jellegzetes zöld és krémszínű mázát idézi.

A felső rész Oribe zöld színét a Rolls-Royce eleve ehhez az autóhoz keverte ki, de a szokásától eltérően Maezava-szan rendelkezésére bocsátja, hogy a Rolls-Royce-szal egyszerre rendelt magánrepülőgépe is ebben a színben pompázzon. A 16. századi japán kerámiák színét gyönyörűen egészíti ki a krémfehér alsó rész.

Az Oribe edények ihlette színt a belső térben is megtaláljuk, amely az Hermès párizsi és a Rolls-Royce goodwoodi mestereinek kézműves munkája nyomán készült. A két cég szakemberei megosztották egymással a tudásukat, hogy egy igazán egyedülálló alkotás születhessen, amely mind a két márka legnemesebb hagyományait idézi.

A belső térben mindent bőrrel vontak be, amihez a tulajdonos keze csak hozzáérhet.

Finom tapintású borjúbőr borítja a kormánykereket, a sebességváltó karját és a kapcsolókat, a műszerfalat és a kevésbé látható felületeket, mint a kesztyűtartót, a csomagteret, a pezsgőhűtőt és a dekanter tárolórekeszét is. A sötétzöld és krémfehér belső tér hangulatát a süppedős báránygyapjú szőnyegek egészítik ki, a nyílt pórusú diófából készült ajtópaneleken pedig

gondos perforálással alakították ki a tapintásra is különleges hangszórórácsokat.

Az Hermès a lovas hagyományait is tovább viszi a Phantomban,

a bőrkárpitok például olyan varrási és élfestési technikával készültek, amelyeket eredetileg a nyeregkészítő mesterek alkalmaztak. A Phantom műszerfalán lévő galéria, az üvegburkolat mögötti műalkotás ennél az autónál a neves francia művész és illusztrátor, Pierre Péron (1905–1988) stílusában készült: az Hermèsre jellemző lómotívumot festették a diófa panelre.

Földöntúli luxus

Nem először hallottuk Mezava Juszaku nevét, a japán milliárdos nemrég Elon Musk holdkerülő járatára az összes jegyet felvásárolta, majd pályázatot hirdetett az utazásra. A Rolls-Royce is több egyedi alkotást mutatott be mostanában: ilyen a ritka hawaii fát használó, vagy éppen az idő múlására emlékeztető Phantom is.

FOLYTASD EZZEL
Nincs lehetetlen – a Porsche Exclusive Manufaktur minden kívánságot teljesít
Kalapács alá kerül a filmtörténelem leghíresebb autója
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom