Close
Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat

Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat

Alighanem új szintre emelte az ingyenes nyaralással csalogató nyereményjátékokat.

A divatmogulként ismert Mezava Juszaku még 2018-ban jelentette be, hogy meghív néhány művészt egy hatnapos Hold körüli túrára. A japán pénzember az Elon Musk SpaceX programjának keretében induló történelmi civil járatra akkor mindjárt az összes jegyet felvásárolta.

A nagyotmondásból mára hivatalos felajánlás lett: nyílt pályázatot hirdetett a nem mindennapi kirándulásra, kibővítve a jelentkezők körét.

Eredetileg énekesekre, táncosokra, festőkre és egyéb alkotókra vonatkozott a gáláns ajánlat, de most már Mezava bármilyen szakma képviselőit szívesen látja, amennyiben azok művészként hivatkoznak magukra.  A 2023-ra tervezett űrkalandra nyolc helyet biztosít.

A Dear Moon (Kedves Hold) néven futó űrmisszió előregisztrációjára március 14-ig lehet feliratkozni. A jelentkezés egyik legfontosabb feltétele, hogy a pályázó olyan tevékenységet végezzen, amely embereken segít, és hozzájárul egy igazságosabb társadalom létrejöttéhez, valamint az sem árt, hogy csapatjátékos legyen.

Csöppet sem meglepő módon a felhívás szinte felrobbanotta az internetet, az első tizenhét óra alatt több mint százezer pályázat érkezett. 

A misszió a SpaceX Starship rakétával valósulhat meg, amely a tervek szerint 2023-ban már rendszeresen végez majd űrrepüléseket.

 

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság.  Hála többek között a Nemzetközi Űrállomás (ISS) korábbi vezetőjéhez köthető Axiom Space projektjének, amely a tervek szerint 2024-re felhúz egy kereskedelmi űrállomást.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom