Close
Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat

Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat

Alighanem új szintre emelte az ingyenes nyaralással csalogató nyereményjátékokat.

A divatmogulként ismert Mezava Juszaku még 2018-ban jelentette be, hogy meghív néhány művészt egy hatnapos Hold körüli túrára. A japán pénzember az Elon Musk SpaceX programjának keretében induló történelmi civil járatra akkor mindjárt az összes jegyet felvásárolta.

A nagyotmondásból mára hivatalos felajánlás lett: nyílt pályázatot hirdetett a nem mindennapi kirándulásra, kibővítve a jelentkezők körét.

Eredetileg énekesekre, táncosokra, festőkre és egyéb alkotókra vonatkozott a gáláns ajánlat, de most már Mezava bármilyen szakma képviselőit szívesen látja, amennyiben azok művészként hivatkoznak magukra.  A 2023-ra tervezett űrkalandra nyolc helyet biztosít.

A Dear Moon (Kedves Hold) néven futó űrmisszió előregisztrációjára március 14-ig lehet feliratkozni. A jelentkezés egyik legfontosabb feltétele, hogy a pályázó olyan tevékenységet végezzen, amely embereken segít, és hozzájárul egy igazságosabb társadalom létrejöttéhez, valamint az sem árt, hogy csapatjátékos legyen.

Csöppet sem meglepő módon a felhívás szinte felrobbanotta az internetet, az első tizenhét óra alatt több mint százezer pályázat érkezett. 

A misszió a SpaceX Starship rakétával valósulhat meg, amely a tervek szerint 2023-ban már rendszeresen végez majd űrrepüléseket.

 

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság.  Hála többek között a Nemzetközi Űrállomás (ISS) korábbi vezetőjéhez köthető Axiom Space projektjének, amely a tervek szerint 2024-re felhúz egy kereskedelmi űrállomást.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

játék | utazás | hold | űrturista | japán

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom