Close
Az ajkai kristálypoharak sem hiányoznak ebből az egyedi Rolls-Royce-ból

Az ajkai kristálypoharak sem hiányoznak ebből az egyedi Rolls-Royce-ból

A tömeggyártásban készülő luxuscikkek világában az egyedi megrendelésre készült Rolls-Royce Phantom példázza az igazi luxus fogalmát. A legfinomabb anyagok és a kézművesmesterség találkozásából született a goodwoodi márka legújabb ritkasága.

Három évig tartott, mire Jack Boyd Smith álma valóra vált, és a Rolls-Royce elkészítette neki a legújabb luxusautóját, amely a hatvan típust számláló gyűjteményébe került. A Koa Phantom az első Rolls-Royce, amelyhez koafát használtak fel, ez a ritka fafajta csak hawaii talajon nő. Smith és a felesége, Laura sok időt töltöttek Mauin, és egy koafából készült hintaszék évek óta központi helyet foglal az otthonukban – ezt a meleg, családias hangulatot szerették volna viszontlátni a legújabb autójukban is.

Rövidesen kiderült, hogy a koafából készült betétek elkészítéséhez sok időre és türelemre lesz szükség. A fafajta a hawaii nemzeti parkokban védettnek számít, ezért csak magántulajdonú telepítésből lehet kitermelni, és ezek száma rendkívül korlátozott. Mr. és Mrs. Smith három évig várt, mire a Rolls-Royce faspecialistájának sikerült beszereznie egy megfelelő minőségű rönköt. A koafa egyedülálló szemcsés felülete a bársony hatását kelti, és

a Rolls-Royce kézműves mesterei nekiláttak, hogy a felület gazdag textúráját megőrizzék az autóba építve is.

Az új Phantom belső terének különlegessége a Galéria,

a műszerfal jobb oldalán látható üveglap, amely alá a megrendelő kívánságának megfelelő műalkotás kerülhet,

és Smith úr autójában itt is a koafa kapott helyet a maga természetes szépségében. A karosszéria fényezését a tulajdonos kollekciójában található, 1934-ben gyártott Packard Twelve Coupé ihlette, a tetőkárpitba épített 1420 darab száloptikás fényforrás pedig pontosan azt a csillagos égboltot mintázza, amely Smith úr születése napján az ohiói Cleveland fölött ragyogott.

Az autóhoz egy piknikkészletet is mellékeltek, és természetesen ehhez is felhasználták a koafát. A kézzel készített borospoharak és dekantáló, mint minden Rolls-Royce-ban, ezúttal is

a hagyományos technikájáról ismert ajkai kristálymanufaktúra terméke,

míg a rozsdamentes acélból készült evőeszközöket angliai kézművesek állították elő, a porcelántányérok is innen származnak. Csak a piknikkészlet megalkotása több mint ötszáz órát vett igénybe, a monogrammal díszített példány a gyűjtői Koa Phantom méltó kiegészítője lett.

Spirit of Ecstasy

James Cook kapitány már 1778-ban látott szörfösöket hawaiin, amikor arra hajózott, a helyiek koafából készített deszkákkal űzték a sportot. Legalább ennyire érdekes a története a Rolls-Royce-ok orrán látható Spirit of Ecstasy szobrocskának, amely nemrég ünnepelte a száztizedik születésnapját. A goodwoodi márka legújabb modellje, a Ghost pedig nem csak a fényeivel kápráztat el.

hawaii | kristályüveg | egyedi autó | rolls-royce phantom | kézműves

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom