Egy hatalmas rejtély ez a ház az egyik ausztrál szigeten

Az Ausztráliához tartozó Bruny-sziget egészen csodálatos hely, ez a ház a masszív kőfalaival és sötét beltereivel mégsem ontja magából a lüktető harmóniát és az otthonosságot.

A gyönyörű tájat elnézve enyhén stílusidegen, mintha csak a világ egy másik helyén húzták volna fel, majd ide hurcolták volna. Kicsit olyan, mintha egy hatalmas luxusbörtön lenne, egy hely, ahová a befolyásos alakok önként száműzetésbe vonulhatnak.

A várfalakra emlékeztető megoldás és a hatalmas, egybefolyó ablakoszlopok is tökéletesen passzolnak ahhoz a fagyos hangulahoz, amit a ház áraszt magából. A kőfalak egyébként remek védelmet nyújtanak az erős tengerparti szelek ellen, de a rideg, sötét enteriőrre ez sem ad magyarázatot – főleg egy napfényben fürdő paradicsomban.

Ennek ellenére a sziget gyönyörű – ezért is olyan képzavaros az egész –, bár ha valakihez passzol ez a stílus, az nem kizárt, hogy itt találja meg a lelki békéjét vagy a hőn áhított magányt. Bruce Wayne komor hangulatához és másodállásához például pont passzolna, ideális ausztráliai iroda lehetne neki.

Összehasonlításképp, íme a sziget, amely szabad és élettel teli. Már az is jót tesz az ember lelkének, ha képeket néz róla:

És íme a ház, amely egy kicsit más:

Eközben a szomszédban, Új-Zélandon:

Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Még a szendergő Visnu sem tudna szebbet alkotni a teremtő álma során.

(Forrás: Uncrate)

otthon | sötét | óceánia | Bruny-sziget | fekete

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom