Close
Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Egy rövid helikopteres kiruccanás Aucklandból, és máris ott találjuk magunkat a szürreálisan gyönyörű Bay of Islandson.

Az üdülőhelyen mintegy ezer hektáron keresztül strandokban, szőlőültetvényekben és szemiakvatikus élőhelyekben lelhetjük örömünket.

A természeti táj számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít: halászhatunk, túrázhatunk, aztán ott a snorkeling, a légzőcsöves búvárkodás, de akár bérelt kajakkal, SUP-pal vagy motorcsónakkal is felfedezhetjük magunknak a környéket.

Az öböl pazar szállásai közül érdemes kiemelnünk a The Landinget,

amelynek olyan káprázatos birtoka van, hogy annál a szendergő Visnu sem tudna szebbet alkotni a teremtő álma során.

Az aucklandi birtok valóban felér egy kisebb isteni káprázattal, emellett pedig a földön is jár a maga módján, hiszen kiválóan felszerelt,

ötvözi az új-zélandi vadmagányos életérzést a modern eleganciával és a 21. századi luxuskövetelményekkel,

emellett pedig különféle szabadidős tevékenységekkel várja a vendégeit.

A telken négy épület található: a két fő rezidencia, a Cooper Residence és a Gabriel Residence, valamint egy szőlőskerti villa és egy pazar csónakház. Az aktívabb óráinkban kihasználhatjuk a teniszpályát, a kosárlabdapályát és az edzőtermet,

bebarangolhatjuk a közeli szőlőbirtokot, vagy a pincében található új-zélandi borokat is végigkóstolhatjuk. Egyikkel sem tudunk mellélőni.

Az ingatlan tulajdonában áll egy jelentős műtárgy- és könyvgyűjtemény, amelyek betekintést nyújtanak a vidék történelmébe és kulturális örökségébe.

Mintegy tizenöt-harminc percnyi autó- vagy hajóútra található Kerikeri, amely a kistermelői piacáról és történelmi jelentőségű helyszíneiről híres, de Russellbe és Paihiába is ellátogathatunk, amennyiben csábít minket a helyi gasztronómiai világ, és néhány környékbeli butikba is betérnénk.

A környékkel egyetlen gond van: az időzítés. Amíg az északi féltekén a nyarat éljük, addig a déli félgömbön épp a tél köszönt be. Szerencsére Új-Zéland északi részére a szubtrópusi éghajlat a jellemző, így még ezekben a napokban is bőven kijuthat nekünk akár tizenhét-tizennyolc fokos hőmérséklet, elegendő napsütéssel. De ha december környékén látogatjuk meg a távoli szigetet, azzal végképp megütjük a főnyereményt.

Ez is érdekelhet:

auckland | óceánia | nagy sztori | uj-zeland | Bay of Islands

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram