Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Egy rövid helikopteres kiruccanás Aucklandból, és máris ott találjuk magunkat a szürreálisan gyönyörű Bay of Islandson.

Az üdülőhelyen mintegy ezer hektáron keresztül strandokban, szőlőültetvényekben és szemiakvatikus élőhelyekben lelhetjük örömünket.

A természeti táj számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít: halászhatunk, túrázhatunk, aztán ott a snorkeling, a légzőcsöves búvárkodás, de akár bérelt kajakkal, SUP-pal vagy motorcsónakkal is felfedezhetjük magunknak a környéket.

Az öböl pazar szállásai közül érdemes kiemelnünk a The Landinget,

amelynek olyan káprázatos birtoka van, hogy annál a szendergő Visnu sem tudna szebbet alkotni a teremtő álma során.

Az aucklandi birtok valóban felér egy kisebb isteni káprázattal, emellett pedig a földön is jár a maga módján, hiszen kiválóan felszerelt,

ötvözi az új-zélandi vadmagányos életérzést a modern eleganciával és a 21. századi luxuskövetelményekkel,

emellett pedig különféle szabadidős tevékenységekkel várja a vendégeit.

A telken négy épület található: a két fő rezidencia, a Cooper Residence és a Gabriel Residence, valamint egy szőlőskerti villa és egy pazar csónakház. Az aktívabb óráinkban kihasználhatjuk a teniszpályát, a kosárlabdapályát és az edzőtermet,

bebarangolhatjuk a közeli szőlőbirtokot, vagy a pincében található új-zélandi borokat is végigkóstolhatjuk. Egyikkel sem tudunk mellélőni.

Az ingatlan tulajdonában áll egy jelentős műtárgy- és könyvgyűjtemény, amelyek betekintést nyújtanak a vidék történelmébe és kulturális örökségébe.

Mintegy tizenöt-harminc percnyi autó- vagy hajóútra található Kerikeri, amely a kistermelői piacáról és történelmi jelentőségű helyszíneiről híres, de Russellbe és Paihiába is ellátogathatunk, amennyiben csábít minket a helyi gasztronómiai világ, és néhány környékbeli butikba is betérnénk.

A környékkel egyetlen gond van: az időzítés. Amíg az északi féltekén a nyarat éljük, addig a déli félgömbön épp a tél köszönt be. Szerencsére Új-Zéland északi részére a szubtrópusi éghajlat a jellemző, így még ezekben a napokban is bőven kijuthat nekünk akár tizenhét-tizennyolc fokos hőmérséklet, elegendő napsütéssel. De ha december környékén látogatjuk meg a távoli szigetet, azzal végképp megütjük a főnyereményt.

Ez is érdekelhet:

A természet ékkövei, amelyek sok kalandor szívét ejtik rabul

Izzó és „napbújtató” sziklacsúcsok, állandó ködrétegben lebegő tófelszín, na és a harangvirágok kékeslilás armadája.

auckland | óceánia | Bay of Islands | nagy sztori | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom