Close
Tizenegy magyar tervező állít ki Európa legnagyobbjai között

Tizenegy magyar tervező állít ki Európa legnagyobbjai között

Január 17. és 21. között tizenegy hazai dizájner mutatkozik be Európa vezető belsőépítészeti kiállításán, az idén huszonöt éves Maison et Objet-n, Párizsban, a világ vezető tervezőivel együtt.

A magyar csapat már nem először mutat be nemzetközi színtéren. A Magyar Divat és Design Ügynökség támogatásának köszönhetően Budapest Select név alatt korábban már a London Design Weeken áteshettek a tűzkeresztségen, aminek a hatására a nemzetközi dizájnközönség is felfigyelhetett rájuk és termékeikre. Anna Regős, Beweq, Danubo, Komonka, LumoConcept, Nieto Light, Planbureau, Plydesign, Position Collective, Viaplant és a Socowoo előtt most is óriási feladat áll, hiszen a négynapos kiállításon közel ötezer márka mutatkozik be, és százezres nagyságrendben várnak látogatókat a szervezők a Parc de Exposition-ba.

Idén, a negyed évszázados Maison et Objet koncepciójának középpontjában az Y és Z generáció áll. Olyan fiatalokat szólítanak meg a jubileumi évben, akiknek az életét szinte minden percben áthatják a klímaváltozás miatti problémák, a fenntartható, tudatos gondolkodás, akik nem restek cselekedni és összefogni, és hangot is adnak aggályaiknak. A legfiatalabbak a kézműves, egyedi tervezői darabokat választják szívesen, amelyeknek az ökológiai lábnyoma a lehető legalacsonyabb, keresik a vegán alapanyagokból készült termékeket, és mindent, ami egy fenntarthatóbb jövő felé tereli a bolygónkat. A részt vevő magyar tervezők ennek az ideának tökéletesen megfelelnek, és új, innovatív, ökotudatos termékekkel mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt.

Mint dizájnrajongók, mi is nagy örömmel fogjuk követi a hétvégi párizsi eseményeket – főként most, hogy hazai vonatkozása is van –, ugyanakkor reméljük, hogy a Maison et Objet-n is lesz legalább egy világot megrázó banán-ügy.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom